Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 20 Eylül 2005

Anelka bu değil

Eğer Sarı-Lacivertli oyuncu, performansını daha da artırırsa Fenerbahçe tüm rakiplerinin işini ilk 30 dakikada bitirerek her maçı rahat kazanır..



* Sizce Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la yaptığı derbi karşılaşmasında Sarı-Lacivertli takımın yıldızları kimlerdi? Fenerbahçe'nin Beşiktaş maçındaki yıldızları Tuncay ve Volkan'dı. Anelka iyi oyuncu ama yüzde 30 kapasiteyle oynuyor. Bazı futbolcular yüzde 90 ile bile oynasa vasattırlar. Ama Anelka o kadar yetenekli ki yüzde 30'la bile oynasa başarılı görünüyor. Anelka, kondisyonunu artırırsa Fenerbahçe'nin tüm maçları ilk 30 dakikada biter. Bu konuda ısrar ediyorum.

* Fenerbahçe'nin bu sezon en büyük yıldızı kim olur? Sizce Nicolas Anelka bu unvanı üstlenebilir mi? İki yıl önce Pierre Van Hooijdonk, geçen sene ise Alex takımı şampiyon yaptı. Bu sezon Alex kadroda olmasına rağmen yeni bir Hooijdonk ve Alex'e ihtiyaç olduğunu söyledim. Bu yıldız Anelka olabilir ve yanında da Tuncay'ın desteğine mutlaka ihtiyacı var.

* Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde ne yapar? Sizce şansı yüksek mi? Şampiyonlar Ligi, Fenerbahçe için çok önemli. Rakipleri Fenerbahçe'den üstün değil. İç sahada oynanacak PSV ve Schalke maçlarından alınacak 6 puan Fenerbahçe'yi grup birincisi yapar. Alamazsa sonuncu olur.

* Peki Beşiktaş karşısında alınan 3 puan sizce Christoph Daum'a olan güvensizliği ortadan kaldırdı mı? Beşiktaş galibiyeti Daum'a olan güvenssizliği asla ortadan kaldırmadı. Daum güven için takımı Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkarmak zorunda. Daum aslında çok kurnaz ve zeki bir teknik adam ama Alman. Irkının dikbaşlı ve karşı gelenlere inatçılığını taşıyor. Ancak bu inadın Fenerbahçe'ye faydası olmaz.

* Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın hakkındaki olumsuz düşünceleriniz hala devam ediyor mu? Galatasaray tribünleri takım lider olmasına rağmen Başkan Özhan Canaydın'a tepki gösteriyor. Beşiktaş'ın yerinde olsalar kimbilir ne olurdu. Özhan Canaydın ile geçen gün görüştük. 'Beni bir türlü gönderemedin' diye takıldı. Ama kazanan her zaman haklıdır.

* Sezon başında Trabzonspor'un şampiyon olacağını söylemiştiniz. Bu fikriniz hala geçerli mi? Sezon başında söylediklerim bir bir çıkıyor. Sadece Trabzonspor ve Şenol Güneş beni yanıltıyor. Adeta kendi kendilerine 'Biz bu şampiyonluğu istemiyoruz' diyorlar. Sivas maçında yedi futbolcu sadece 10 dakika futbol oynadı. Şenol Güneş'i ise bu futbolcuları oynatamadığı için başarısızlıkta öncelikle pay sahibi olarak görüyorum. Onları Şenol toparlayacak. Sivassporlu Balili, tek başına Trabzonspor'u yıktı. Bu futbolcu, Trabzon ve Beşiktaş'a da lazım. nDerbi maçlarda rakip takımın taraftarının tribünlere alınmama kararı sizce doğru bir uygulama mı? Fenerbahçe taraftarının İnönü Stadı'na alınmama kararı hangi kafadan çıktıysa yazık. Öncelikle insan haklarına aykırıdır. Hür ve demokratik bir ülkede gidilecek yerleri devlet tayin edemez. Fenerbahçe taraftarının yaratıcılığına bayıldım. Spor tarihine geçecek bir hareketti. Beşiktaş forması giymelerinin ne kadar sıkıntı verdiğini tahmin ediyorum.

* Volkan sizce kaleye alıştı mı? Volkan, Rüştü'den çok şey öğrenmiş. Kalede kim var ilk bakışta fark edilmiyor. Rüştü'nün desteğiyle Volkan, Fenerbahçe kalesini uzun yıllar başarıyla koruyacak.

* Başkan Aziz Yıldırım'ın Beşiktaş ile oynanan derbi karşılaşmasına gelmemesi ne kadar doğru bir karar? Başkanın, takımının her maçına gelmesi futbolcu, teknik adam ve taraftar için bir görevdir. En çok protesto edildiğim statlarda bile takımımı yalnız bırakmadım. Bu nedenle başkan olan kişilerin maçlara gitmesi şart.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Bu taktik süperYaylar gerildi
Bu formanın farkına varınMucize adam
Youla çok zorLiderlik yakın
Derbi zaferi bir başka!Denizlispor ayağa kalktı
Denizli'ye teklif!Sürpriz yok gerçek
Asansör olmayızSorumlu benim
Devirlik koşu bugünİzmir At Yarışı Sonuçları
Güven bunalımıİLİÇ müjdesi
Spor turuSüper Lig Panoraması
PAPATYA
Bu Bu nasıl çelişki
Evinin asansöründe Seray ile birlikte görülen Çelik, seksi sunucu ile...
Az ama öz konuştu!..
Kendi pişirdi kendi yedi
'Her an boşanabiliriz'
Romantik bir aşk öyküsü...
Sarayda konser
Mantı partisinde barış...
EKONOMİ
Helali Helali hoş olsun!
Bir bu eksikti. İstanbul'da kurulan bir dernek, gıda ürünlerine...
'Parayı veren alır'
Uzan şirketlerine ilgi büyük
Profesyoneller buluşuyor
Koç, Türk kültürünü dünyaya...
1,5 milyon dolarlık 10 proje...
Avrupa eylemde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 19 C
ANKARA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 14 C
IZMİR - Par. Bul. 34 C,Par. Bul. 18 C
ANTALYA - Açık 32 C,Açık 21 C
ADANA - Açık 29 C,Açık 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 33.221,150 D:% -0,22
DOLAR S: 1,346 D:% 0,19
EURO S: 1,636 D:% -0,46
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu