Zeytinyağlı Patlıcan Dolması HAZIRLANIŞI Soğanları küp küp doğrayın. Üzümleri ve pirinçleri tuzlu suda bekletin. Fıstıkları sıvıyağda, soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Pirinçleri yıkayın. Soğanlarla 10 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerine tuz, şeker, tarçın, yenibahar, fıstık ve karabiberi ekleyin. Üzerine 2 bardak su ve dereotu ilave edip pişirin. 20 dakika dinlendirdikten sonra limon suyunu katın. Oyulmuş patlıcanların içini doldurun. Üzerine 2 bardak su ilave edin. Patlıcanların üzerini tabakla bastırın, tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. MALZEMELER (8 kişilik) * 8 adet patlıcan * 10 adet kuru soğan * 2 bardak pirinç * 1 bardak zeytinyağı * 4 adet kesme şeker * Tarçın, yenibahar * 1 demet dereotu * 1 adet limonun suyu * 4 çorba kaşığı dolmalık fıstık * 4 çorba kaşığı kuş üzümü * 1 çay kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı tuz
*** Tarhana Çorbası HAZIRLANIŞI Bir tencerede yağla birlikte doğranmış tavuklarla biberleri 4- 5 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip, 1-2 dakika daha pişirin. Sonra et suyunu ilave edin. Bu arada da 1 su bardağı suyla bir kasede ezip, karıştırdığımız tarhanayı, henüz soğuk olan çorba suyuna katın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca içine haşlanmış nohutla, tuz ve karabiberi ilave edin. Yaklaşık 8-10 dakika sonra da tarhana çorbasını ocaktan alın. Öte yanda 1 çay kaşığı tuzla iyice dövdüğümüz sarımsakla kuru naneyi de sıcak ekleyip karıştırın, sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 su bardağı tarhana * 1 su bardağı haşlanmış nohut * 2 yemek kaşığı tereyağı * 1 adet yeşil veya kırmızı dolmalık biber * 2 adet tavuk göğsü * 4 domates, tuz, karabiber * 7-8 su bardağı tavuk suyu * 3 diş sarmısak, kuru nane
*** Dondurmalı Şarlot HAZIRLANIŞI 1 bardak çileği ve pudra şekerini mikserde çırpın. Kalan çileği de süt ve krem şantiyle mikserde çırpın. Vanilyalı dondurmayı çırpın, bekletin. Yumurta, süt, zeytinyağ, tuz ve unu mikserde çırpıp krep hamuru hazırlayın. Teflon tavada 6 adet krep yapın. Krepler soğuduktan sonra pembe krem şantiyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları 1 parmak kalınlığında enlemesine kesin. Bir cam kasenin dibine ve kenarlarına margarin sürün. Kestiğiniz krepleri kasenin ortasından başlayarak tabağa döşeyin ve dondurmayı dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Düz bir servis tabağına ters çevirip çıkartın. MALZEMELER (8 kişilik) * 2 paket vanilyalı dondurma * 1 paket krem şanti * 2 su bardağı çilek * 1 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı pudra şekeri * Krebi için: 1 su bardağı un * 3 adet yumurta, 1 tutam tuz * 1 çorba kaşığı zeytinyağ * 2 çorbakaşığı tereyağ * 1 su bardağı süt
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Ü Ev Kebabı MALZEMESİ (2 kişilik) * 400 gram yağsız kuzu eti * 1 su bardağı süzme yoğurt * 2 küçük pide * 3 kaşık tereyağı * Tuz, karabiber, kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Eti, döner gibi ince ince kasabınıza kıydırın. Teflon tavaya hafif yağ sürerek, etlerin her iki tarafını iyice kızartın. Tuz ve karabiber serpin. Pideleri kuşbaşı doğrayarak, iki kaşık yağda kavurun ve servis tabağına çıkartın. Üzerine az su ile ezilmiş süzme yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine kızarmış ekmeği dizin. En üste kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.