Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 24 Ağustos 2005

İlk hedef ERDEMİR!

ERDEMİR'i 'el'lere bırakmamak için bir araya gelen 34 yerli şirket, gövde gösterisi yaptı: ERDEMİR kesinlikle Türk kalacak.



Ereğli Ortak Girişim Grubu üyesi 34 firma yetkilisi, dün toplandı. ERDEMİR'i almak için yeterli nakit paralarının olduğunu söyleyen grup, "Bu tesisin Türk kalması için ne gerekiyorsa yapacağız" açıklamasında bulundu.

***

Birinci hedefimiz ERDEMİR! İleri...

Türkiye'nin tanınmış 34 büyük şirketinin oluşturduğu Ereğli Ortak Girişim Grubu iddialı başladı: Peşin paramızı hazırladık, ERDEMİR'i almaya kararlıyız.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde kurulan ve ERDEMİR'in özelleştirilmesinde yeterlilik alan Ereğli Ortak Girişim Grubu (EOGG) ilk basın toplantısını yaptı. Basın toplantısına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve EOGG İcra Kurulu üyeleri katıldı. Üyeler, özelleştirme için paralarının hazır olduğunu ve ERDEMİR ihalesini alacak güçlerinin bulunduğunu söyledi.

34 FİRMADAN OLUŞUYOR
Şu ana kadar 34 firmanın destek verdiği Ortak Girişim Grubu'ndaki şirketlerin 1 ila 50 milyon dolar arasında ödemeyi taahütte bulunduğu ifade edildi. EOGG bünyesinde oluşturulan 10 kişilik İcra Kurulu'nun başkanlığını ise Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan yürütüyor. EOGG'nin alt yapı çalışmaları, Garanti Yatırım liderliğinde, toplam 5 danışman firmanın koordinasyonu ile sürdürülüyor. Ortak Girişim Grubu, ERDEMİR'de yatırıma odaklanan üretim amaçlı bir yönetim modelini uygulayacak. Hiçbir ortağına, müşterisine ayrıcalık tanımadan, tamamen piyasa kuralları doğrultusunda profesyonel bir yönetim modeli oluşturulacak. 34 şirketin yer aldığı gruba katılım açık olacak.

'BANKALAR YARIŞA GİRDİ'
Toplantıda konuşan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yatırım yapan ve yapacak olan tüm sanayiciler için ERDEMİR'in bağımsız, rekabetçi bir yerel tedarikçi olarak kalması ve konsolidasyon içinde yer almamasının tercih edileceğini söyledi. Ereğli Ortak Girişim Grubu İcra Kurulu Üyesi, Turkon Holding'den Metin Kalkavan ise "Biz ERDEMİR hisselerini özelleştirmede peşin olarak alacağız" dedi. TOBB Başkanı Yardımcısı Zafer Çağlayan da, ERDEMİR ihalesine katılmak üzere oluşturulan gruba kredi sağlama konusunda bankalar arasında ciddi bir yarış bulunduğunu ifade etti.




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
2. ligde işler kesat'Yetmezse biz tamamlarız'
Kredide rekorHazine, net 7 Milyar YTL...
BM'den Türkiye ekonomisine övgü'Hayal kurmuyorum'
Yeni Audi Türkiye'deTEKEL, yeni yılda...
TÜPRAŞ'tan 6 aylık kar...Cebrail' tartışması çıktı
Ulaşıma zam sinyaliMercan Rakı Eylül'de piyasada
TL'yi elden çıkarmak için...491 özel şirket var
Ziraat, karlılıkta Batı...Şirketlerden
Bakan'la hatıra fotoğrafıAlt yazı
Motorine yeni ayar
PAPATYA
Oktay'ın Oktay'ın kaçamağı Özgü'yü kaçırttı
Oktay Kaynarca'yı bir bayanla otele girerken gören Özgü Namal...
Mücadelesi çocuklar için
Sizi özlemiştik!
Dalyan'da çamur banyosu
Demet yine Ebru'yu üzdü
Bu nasıl çelişki
Yerlerinde duramadılar...
AKTÜEL
18 18 aylık ama dahi
Dünyanın en özel dahisi, Amerika'dan çıktı... Sadece 18 aylık olan...
Portekiz yanıyor
Sel felaketi: 10 ölü
Hapisteki zengin aday...
Çekilme sona erdi
Klimanjaro fatihi
SMS ile gelen hastalık
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 20 C
ANKARA - Açık 34 C,Açık 18 C
IZMİR - Açık 34 C,Açık 17 C
ANTALYA - Açık 32 C,Açık 22 C
ADANA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 29.191,600 D:% 0,83
DOLAR S: 1,366 D:% 0,26
EURO S: 1,669 D:% 0,21
MAGAZİN
SPOR
GÜNE BAKIŞ
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu