Elmalı Kek HAZIRLANIŞI Elmaları soyup, kare şeklinde doğrayın. Yumurta ile şekeri çırpın, unu ilave edip iyice karıştırın. Yarım fincan suyu, çay bardağı dövülmüş cevizi, küçük doğranmış elmayı, 1 paket kabartma tozunu, 1 çay kaşığı tarçını da ekleyip şöyle bir karıştırıp, kalıbı yağlayıp karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik sıcak fırında, 35 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyerek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 4 yumurta * 4 kahve fincanı şeker * 4 kahve fincanı un * 1 paket kabartma tozu * Yarım fincan su * 2 elma, 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Patatesli Gül Böreği HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp doğrayın. Soğanları yarım bardak sıvıyağ ile kavurun ve patatesleri ekleyin. Maydanoz, tuz, karabiberi ilave edin. Bir yufkaya yağ sürün. İkinci yufkayı yağlanmış yufkanın üstüne kapatın. Ortadan 2'ye kesin. Malzemeyi 4 eşit parçaya bölün. Yufkaların düz kenarına, karışımı koyup rulo yapın ve kıvırarak gül şekline getirin. Üstlerine soğuk suyu dökün. 2 saat süreyle buzdolabında bekletin. Böreklerin sularını süzüp yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yağ sürün. Sıcak fırında 1 saat pişirin. MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet yufka * 4 adet orta boy patates * 2 baş soğan * Yarım demet maydanoz * Tuz, karabiber * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 şişe çok soğuk su
HAZIRLANIŞI Yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri bir kabın içinde, elinizle iyice karıştırın. Daha sonra yumuşamış margarini ekleyip, yine elimizle karıştırmaya devam edin. Beyazlaşıp, köpükleşen karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru hazırlayın. Sonra hamuru tezgahın üzerine alarak, iyice yoğurup, 20 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp, elinizin içinde yuvarlayıp bastırın. Önce çırpılmış yumurta akına batırıp sonra Hindistan cevizine bulayarak, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 175 dereceye ayarladığımız fırında, 15 dakika süreyle pişirin. MALZEMELER (8 kişilik) * 2 adet yumurta * 1 su bardağı toz şeker * 150 gr margarin * 1 paket vanilya * 5-5.5 su bardağı un * 1 adet limon kabuğu rendesi * Üzeri için: 1 yumurta akı * 6 yemek kaşığı Hindistan cevizi
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Çılbır MALZEMESİ (4 kişilik) * 5 yumurta * 1 kaşık tereyağı * 1.5 su bardağı yoğurt * 3 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı sirke * Tuz, kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Yayvan ve derin olmayan bir tencereye bol su koyarak kaynatın. İçine bir kaşık tuz ve sirke atın. Kaynayan suyun içine yumurtaları, dağılmamalarına özen göstererek çok yakından kırın. Beyazları tamamen pişince kevgirle süzerek, sarıları dağılmadan servis tabağına çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberi tereyağında kızdırın. Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip servis yapın.