Yoğurdun suyunda bulunan ve eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitamininin, sağlık açısından son derece faydalı olduğu bildirildi.
***
Yoğurdun suyunu dökmeyin!
Yoğurdun suyunda bulunan ve eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin (B2) vitamininin, sağlık açısından son derece faydalı olduğu bildirildi. Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren 'Riboflavin' (B2) isimli vitamin. Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece faydalı olan bu vitamin boşa gidiyor. Bu nedenle bu su kesinlikle dökülmemeli, mutlaka süzdürülmesi gerekiyorsa başka yerlerde kullanılmadır. Ayran ve yoğurt çorbası yapımında yoğurt suyunun kullanılması, bu değerli besin kaynağının boşa gitmesini engelleyecektir. B2 vitamini eksikliği, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden oluyor. B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırıyor. Tarhana gibi yiyeceklerde de bol miktarda bulunan B2 vitamini, güneş ışığında kurutulan süt mamullerinde azalıyor Bu nedenle süt ve süt ürünleri güneş ışığında tutulmamalı veya kurutulmamalıdır.