Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 23 Haziran 2005

Lezzet sofrası



Kıymalı Bezelyeli Pilav
HAZIRLANIŞI Kuru bezelyeleri bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün 45 dakika kadar düdüklü tencerede tuzlu suda haşlayın. Sade pilav pişirin. Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış bezelyeyi ve yeterince tuzu ilave edin, karıştırıp ateşten indirin. Pilavı servis tabağına boşaltın. Üzerine de kıyma sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 bardak et suyu veya tavuk suyu
*
2 bardak pirinç, tuz
* 2 yemek kaşığı tereyağı
*
Sosu için: 250 dana kıyma
* 1 orta boy soğan
*
1 yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığı domates salçası
*
1 çay bardağı kuru Amerikan bezelyesi
* 50 gr taze kaşar peyniri

***
Çilekli Dondurma

HAZIRLANIŞI Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın. Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limonun suyunu gezdirin. Şekeri bir tencereye koyup üzerine 2 su bardağı suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Şurubu ateşten alıp soğutun. Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın. Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin. Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın buzluğuna koyarak donmasını sağlayın. Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde, servis yapın (Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz).
MALZEMELER (8 kişilik)
* 500 gr çilek
*
300 gr toz şeker
* 2 su bardağı su
*
1 adet limon suyu

***
HAZIRLANIŞI Kabakları kazıyıp, yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ince doğradığınız soğanları sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğradığınız domatesleri, biberleri ve kabakları ilave edip bir miktar daha kavurun. Az miktarda su ilave edip kendi yağında kalana kadar pişirin. Nane ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg kabak,
*
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
* 2 adet orta boy soğan,
*
2 adet domates,
* 1 adet sivri biber,
*
Nane, dereotu, karabiber, tuz,

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
* Karamel hazırlamanın kolay yolu da var:
Bunun için, 1 kahve kaşığı su için 5 kahve kaşığı şeker yeterlidir.
* Pirinç pilavı yaparken: Suyuna, birkaç damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz oluduğunu göreceksiniz.
* Kesik limonu saklamak için: Limonun üzerine tuz serpin .
* Zeytini daha lezzetli hale getirmek için: Bir kavanoza koyun, zeytinyağı ile örtün ve biraz kekik, 2-3 diş sarımsak ilave edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadı olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz.
* Katı yumurta elde etmek için: 15 dakika kaynatın. Kabuklarının kolay soyulmasi için kaynattığınız kaba tuz atabilirsiniz. Suyunu da sakın dökmeyin. Saksıdaki çiçeklerin en sevdiği su budur.
* Omletinizi bal ile yapmayı denediniz mi?: Yumurtayı pişireceğiniz yağı kızdırıp biraz bal ekleyin yumurtaları kırın. Çok lezzetli bir yumurta yiyeceksiniz.
* Kuş üzümlerini ayıklamak için: Onları bir avuç unla ovuşturun ve kalın delikli bir süzgece atın, un ile beraber çöplerin de düştüğünü göreceksiniz.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Depresyonun tedavi yollarıRachel sırrını açıklıyor
Ünlü yıldızın bikini diyetiÖzel fırsatlarla yılın en...
Geçmişinize sünger...4 haftada 10 kilo verin!
Uzman Doktorlar...Kısırlığı çinko ile yenin
Dermatolojide lazer uygulamaları15 günde düzgün konuşmaya geçiş
Sayılarla İnsan VücuduTıp sözlüğü
Aşk günlüğüSivilceler için karnabahar
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Cöpten Cöpten hastane!
Bir yıl ev ev dolaşan 3 idealist doktor, topladıkları çöpleri...
Unutulmaz sözler
Yeşilçam güldürüyor!
Çocukların geleçeği için
Gökyüzünün dişi hakimleri!
Cinnete öfke!
Dayaktan ölüme 30 yıl hapis
SPOR
Daum Daum yine ezecek
Alman çalıştırıcı, özellikle kondisyon idmanları için ağır bir...
Şova az kaldı
Piyango gibi!
Gençlerimize Boğa darbesi
Detroit kolay pes etmez
Carew'i satabiliriz
Çığlık atmak yasak!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 24 C,Açık 16 C
ANKARA - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 8 C
IZMİR - Açık 31 C,Açık 17 C
ANTALYA - Açık 28 C,Açık 18 C
ADANA - Par. Bul. 26 C,Açık 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 26.779,270 D:% 0,12
DOLAR S: 1,357 D:% -0,33
EURO S: 1,645 D:% -0,33
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu