Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 25 Mayıs 2005

İhanet toplantısı

Sabancı Üniversitesi'nin düzenlediği Ermeni yanlısı konferansa sert tepki: Bu olay, Türk milletine küfür etme ve hıyanet toplantısıdır!.



Son anda ertelendi...
Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılması planlanan "Osmanlı Ermenileri" konulu konferansa sadece Ermeni soykırımını destekleyen katılımcıların çağrılmasına, tepki gösteren Adalet Bakanı Çiçek, "Bu konferans, milleti arkadan hançerlemektir. Türk milletine küfür etme ve hıyanettir. 'Türkiye'de özgürlük yok' diyorlar ya, bu ülkede milleti arkadan hançerleme, bu millete iftira etme özgürlüğü var" dedi. Çiçek'in bu çıkışının ardından geri adım atan Boğaziçi Üniversitesi, konferansı ertelendi.


***

'Millet arkadan hançerlendi'

Çiçek, Ermeni tezlerine kucak açan konferansı ‘Millete küfür etme ve hıyanet’ diye niteledi: Dünyayı iknaya uğraşırken, içeriden vurulduk.

Boğaziçi, Sabancı ve Bilgi üniversitelerince Boğaziçi Üniversitesi'nde bugün düzenlenmesi planlanan "Osmanlı Ermenileri Konferansı", sivil kesimlerin ardından hükümet ve Meclis'in de hışmına uğradı. Gelen yoğun tepkilerin ardından, konferansın ertelendiği açıklandı... "Ermeni yanlısı" görüşlerin sergilenmesine zemin hazırlayan ve Türkiye'nin resmi tezlerini dile getirecek temsilcilere hiç yer vermeyen konferans, dün Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. Milletvekillerinin eleştirilerinin ardından söz alan Adalet Bakanı Cemil Çiçek de tepkisini sert bir üslupla dile getirdi. İktidarıyla, muhalefetiyle "soykırım iftirasını bertaraf etmeye çalıştıklarını" belirten Çiçek, şöyle konuştu:

BOĞAZ MANZARALI YALANLAR...'
"Şimdi milletçe, devletçe böyle bir yoğun çaba içindeyken, bu çabaları arkadan hançerlemek ne anlama geliyor? Şimdi siz, o zaman falanca ülkenin parlamenterlerini nasıl ikna edeceksiniz. Bunlar pekala diyecek ki: 'Siz bizi ikna etmeyin, gidin Boğaz'a bakarak bu yalanları söyleyenleri ikna edin.' Bu, Türk milletini arkadan hançerlemektir." Üniversitelerin özgür kuruluşlar olduğunu vurgulayan Çiçek, ancak dünyanın hiçbir yerinde özerklik ve özgürlüğün "sorumsuzluk" olarak anlaşılamayacağını söyledi. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İFTİRA ÖZGÜRLÜĞÜ...'
"Eğer bilim adına, tarih adına gerçek aranmak isteniyorsa, farklı düşüncelerin o konferansa çağrılması gerekir. Neden orada tek yanlı bir propaganda gerçekleştirilmeye çalışılıyor? Bugün İsviçre ve diğer bazı ülkelerde 'Türkler soykırım suçunu işlememiştir' demek bile suç. Bazıları 'Bu ülkede özgürlük yok' diyor ya, bu ülkede milleti arkadan hançerleme, bu millete iftira etme özgürlüğü var. Herkes görüp, anlamalı. Bu, büyük sorumsuzluk ve ciddiyetsizlik." Bakan Çiçek, hükümet olarak ne yazık ki bir yetkilerinin bulunmadığını, özerk kuruluşları göreve davet ettiğini söyledi. "Keşke Adalet Bakanı olarak dava açma yetkisini devretmeseydim" diye hayıflanan Çiçek, YÖK ve üniversite yönetimlerine şöyle seslendi: "Şimdi YÖK ne yapacak, Boğaziçi ne yapacak, merak ediyorum. Bu millete küfretme, bu milletin nüfuz cüzdanını taşıyanların bu milletin aleyhine propaganda yapma, hıyanet etme dönemini artık kapatmamız lazım.'' CHP'li Şükrü Elekdağ da konferansta, "bilimsellik kisvesi altında" aslında Ermeni tezinin propagandasının yapılacağını savundu.

BOĞAZİÇİ GERİ ADIM ATTI
Tepkiler üzerine geri adım atan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, konferansı ertelendi. Yapılan açıklamada, "Henüz gerçekleştirilmemiş olan bir konferansın içeriğiyle ilgili peşin hükümler öne sürülmesinin, bir devlet üniversitesinin bilimsel özgürlüğünü zedeleyeceğinden kaygı duyuyoruz. Bu şartlarda toplantıyı gerçekleştirmenin doğurabileceği sonuçlar karşısında, ertelemenin daha uygun olacağına karar verdiğimizi kamuoyuna bildiririz'' denildi.




DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Yine 'ekümeniklik' atağıBabacan'a zor görev
'Hepimiz aynı gemideyiz'Türban, AKP'li vekili kızdırdı
'Yargıya imtiyaz yok'Ağar, 'gidenleri' geri çağırdı
Enternasyonel'in DEHAP sürpriziSoykırıma imzalı protesto
Vekil mektubu 'sakıncalı' çıktıAlt yazı
AKTÜEL
İstanbul'da İstanbul'da son tango
Futbolda Avrupa'nın en büyüğü, bu gece İstanbul'da belli oluyor...
Kupa koleksiyoncusu
Aman tatsızlık çıkmasın
Soğuk hayat
Annelik yaradı
Anne sütü, tansiyon dostu
İyi, güzel ve çok hızlı!
EKONOMİ
Zamlar Zamlar IMF'den
Anlaşmaları bahane ederek, iç işlerimize karışmayı kendisine görev...
Kimse memnun olmadı!
Onur Air'in uçuş yasağı...
50 milyar $ garanti
Nişantaşı pazar da açık
İkinci elde fiyatlar...
Yapı Kredi, emekliliğin...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Fırtına 23 C,Par. Bul. 8 C
IZMİR - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 16 C
ADANA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 17 C
EKONOMİ
IMKB E: 24.140,930 D:% -0,77
DOLAR S: 1,390 D:% 0,25
EURO S: 1,750 D:% 0,43
PAPATYA
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu