Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 24 Mayıs 2005

Lezzet Güneşi



Baklalı Güveç

HAZIRLANIŞI
Kuzu etlerini kuşbaşı olarak küçük küçük doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabak ve havuçların kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Patatesleri küp küp doğrayıp kararmaması için su dolu bir kasede bekletin. Taze bakla içlerini çizip haşlayın veya kabuklarını soyun. Dereotunu ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tencerede margarinle etleri kavurun. Soğanı ve kıyılmış sarımsağı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar sote etmeye devam edin. Havuç, kabak, patates, bezelye, kekik, su, tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce iç bakla ve kıyılmış dereotunu ilave edip bir taşım pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 250 gr kuzu eti
*
2 yemek kaşığı margarin
* 1 adet soğan, 2 kabak
*
2 adet havuç, 1 patates
* 250 gr taze bakla içi
*
1 su bardağı bezelye
* 3 diş sarımsak, tuz,
*
3 su bardağı su
* Dereotu, kekik, karabiber

Yaz Makarnası

HAZIRLANIŞI
Tuzlu kaynar suda makarnayı haşlayıp süzün ve sıvı yağla karıştırın. Harcı için mantarların saplarını çıkarıp, dörde bölün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayın. Margarinle çarliston biberleri ve sarımsakları kavurun. Mantarları ilave edip bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Domatesleri şekeri, kekiği, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Sos kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatın. Sonra makarna ile karıştırın, üzerine kaşar peyniri serpiştirerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*1 paket makarna
*
1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı margarin
*
Harcı için: 300 gr mantar
* 3 yemek kaşığı margarin
*
3 domates, tuz, karabiber
* 3 çarliston biberi
*
3 diş sarımsak, kekik
* 1 tatlı kaşığı şeker
*
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

Kabak Bayıldı

HAZIRLANIŞI
Soğanları piyazlık doğrayın. Kabakların kabuklarını soyup sapını ucunu kesin. Bir bıçakla derin yarıklar açıp boydan bir parçasını çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun. Domatesi, sarımsakları, kıyılmış maydanozu ve yarım kaşık tuzu koyup hepsini karıştırın. Tavayı ateşten alıp ılımaya bırakın. Kabakları geniş bir tencereye yerleştirip ortalarına soğanlı harcı doldurun. Toz şekeri üzerine serpiştirin. Suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet orta boy kabak
*
2 büyük soğan
* 2 domates, tuz
*
6 diş sarmısak
* Yarım bardak zeytinyağı
*
Dereotu, maydanoz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
*
Yarım bardak su




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Derdinin devası elmaGüneş çarpması
Limoni bir güzellikSağlıklı ve genç kalmak için
Çizgi ÖtesiAşk günlüğü
GÜNCEL
Şarkıcıya Şarkıcıya infaz
Barlarda şarkı söyleyen Seda, başına ve göğsüne sıkılan 2 kurşunla...
Gizem dolu ölüm
Otostop ile bindikleri...
Martıların ekmek kavgası
Satışta sınır yok!
Fırıncılar Başkanı saldırıda...
Çukurda ecel terleri
SPOR
Alınteri Alınteri yüz akı
Fenerbahçe'nin 4. yıldızı 2010'dan önce takacağını iddia eden Aziz...
Süper bomba
Her şeye değer
Maddi kaybımız 10 milyon dolar
İstanbul 33 maça bedel
Ergun Gürsoy bırakıyor
Canaydın: Hagi bence başarılı!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 20 C,Par. Bul. 13 C
ANKARA - Kapalı 25 C,Kapalı 10 C
IZMİR - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 10 C
ANTALYA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 15 C
ADANA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 16 C
EKONOMİ
IMKB E: 24.329,060 D:% -4,46
DOLAR S: 1,386 D:% 0,76
EURO S: 1,740 D:% 0,72
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu