HAZIRLANIŞI Kuzu etlerini kuşbaşı olarak küçük küçük doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabak ve havuçların kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Patatesleri küp küp doğrayıp kararmaması için su dolu bir kasede bekletin. Taze bakla içlerini çizip haşlayın veya kabuklarını soyun. Dereotunu ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tencerede margarinle etleri kavurun. Soğanı ve kıyılmış sarımsağı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar sote etmeye devam edin. Havuç, kabak, patates, bezelye, kekik, su, tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce iç bakla ve kıyılmış dereotunu ilave edip bir taşım pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gr kuzu eti * 2 yemek kaşığı margarin * 1 adet soğan, 2 kabak * 2 adet havuç, 1 patates * 250 gr taze bakla içi * 1 su bardağı bezelye * 3 diş sarımsak, tuz, * 3 su bardağı su * Dereotu, kekik, karabiber
Yaz Makarnası
HAZIRLANIŞI Tuzlu kaynar suda makarnayı haşlayıp süzün ve sıvı yağla karıştırın. Harcı için mantarların saplarını çıkarıp, dörde bölün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayın. Margarinle çarliston biberleri ve sarımsakları kavurun. Mantarları ilave edip bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Domatesleri şekeri, kekiği, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Sos kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatın. Sonra makarna ile karıştırın, üzerine kaşar peyniri serpiştirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) *1 paket makarna * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 yemek kaşığı sıvı margarin * Harcı için: 300 gr mantar * 3 yemek kaşığı margarin * 3 domates, tuz, karabiber * 3 çarliston biberi * 3 diş sarımsak, kekik * 1 tatlı kaşığı şeker * Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
Kabak Bayıldı
HAZIRLANIŞI Soğanları piyazlık doğrayın. Kabakların kabuklarını soyup sapını ucunu kesin. Bir bıçakla derin yarıklar açıp boydan bir parçasını çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun. Domatesi, sarımsakları, kıyılmış maydanozu ve yarım kaşık tuzu koyup hepsini karıştırın. Tavayı ateşten alıp ılımaya bırakın. Kabakları geniş bir tencereye yerleştirip ortalarına soğanlı harcı doldurun. Toz şekeri üzerine serpiştirin. Suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet orta boy kabak * 2 büyük soğan * 2 domates, tuz * 6 diş sarmısak * Yarım bardak zeytinyağı * Dereotu, maydanoz * 1 tatlı kaşığı toz şeker * Yarım bardak su