Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 03 Mayıs 2005

Mehdilik iddia eden istismarcı günahkardır...



Türkiye'de çok sayıda Mehdi(!) vardır...

***

Türkiye'deki Mehdiler!

Ülkemizde; Erbakan, Fethullah Gülen, Adnan Oktar gibi çok sayıda Mehdi var!.

Başka Müslüman ülkeleri bilemem, ama şu anda Türkiye'de çok sayıda yaşayan Mehdi bulunmaktadır. Bunların hemen hiç birisi "Ben Mehdi'yim" diye resmen açıklama yapmış değil ama çevreleri onların Mehdi olduklarını rahatça söylüyorlar. Başta Türkiye olmak üzere bütün dünyayı kurtarmakla, Allah tarafından gönderildiği ve görevlendirildiği iddia edilen, mübarek ve kutsal kabul edilen Mehdileri, kısaca tanıyalım:

MEHDİ ERBAKAN
Yabancı değil, hani yolsuzluktan mahkum olan Necmettin Erbakan, yaşayan Mehdilerimizin en yaşlısıdır. Hatırlarsınız, birkaç yıl önce Elazığ'da çıkan bir mahalli gazete, Sayın Erbakan'ın Mehdi olduğunu yazmış ve hepimiz gülüp geçmiştik. Ancak Sayın Erbakan "Hayır, ben Mehdi değilim" dememişti. Birkaç gün önce bize bir kitap ve bir dergi göndermişlerdi. Şimdi onlardan öğreniyoruz ki, o Elaziz gazetesinin ilgilisi, İstanbul'a getirilmiş, bir lüks dergi çıkarıyor, desteklendiği açık. Bir de "Mehdiyet" diye bir kitap yazmış ve bu kitapta adı söylenmiyor ama Necmettin Erbakan, Mehdi olarak tarif ediliyor ve "Mehdi haktır, çıkışı yakındır. Mehdiyet güneşi doğmak üzeredir" diye kitapta başlıklar atmış bulunuyor. Kitapta yazıldığına göre Sayın Erbakan yakında Mehdiliğini resmen ilan edecek ve dünyaya bir güneş gibi doğacaktır.

MEHDİ EVRANOSOĞLU
Devlet Planlama Teşkilatı'
ndan emekli olan İskender Evranosoğlu, imamlığını, Mehdiliğini, Mücedditliğini ilan etmiş ve başına da bir cemaat toplamıştır. Türkiye'de, televizyonlarda perişan edilen Mehdi Evranosoğlu, Türkiye'yi ve İslam dünyasını kurtaramadı ama, kendisini dünyalık yönünden kurtarmışa benziyor. Evranosoğlu iyi zengin oldu, şu anda Amerika'da yaşıyor, kendisine bir televizyon kurdular, Amerika'dan ve Türk uydusu üzerinden Türk halkına da yalan yanlış vaazlar veriyor. Başına da büyük bir sarık geçirmeyi ihmal etmiyor. Tabii Amerika'nın Evranosoğlu'na bu kadar değer vermesinin sebeb-i hikmetini bizler bilemeyiz!

MEHDİ FETHULLAH GÜLEN
Mehdi Fethullah Gülen
de Amerika'da yaşıyor. Fethullah Gülen'in Allah tarafından görevlendirilmiş mübarek ve kutsal bir zat olduğuna yani Mehdi olduğuna dair, kendisinden açık bir beyan dinlemedik, açık bir yazı okumadık.... Yazılarından bir takım işaretler algılamak mümkün ise de, onlarla hüküm verilemez... Peki Fethullah Gülen'- in Mehdi olduğu iddiası, nereden çıkarılıyor? Efendim, bilindiği gibi Fethullah Gülen, Nurcu'dur. Ömrünü, Said Nursi'nin eserlerini okuyarak ve onun yoluna hizmet ederek geçirmiştir. İşte, konu buradan kaynaklanıyor. Said Nursi eserinde Mehdi'nin kendisinden sonra geleceğini, bu gelecek Mehdi olan zatın Hıristiyanların ruhani reisleri ile yani papazları ile işbirliği yapacağını, böylece İslamiyet'e hizmet edip, İslam hilafetini ihya edeceğini yazıyor. Fethullah Gülen de papazı ziyaret etti, onlarla işbirliği yapıyor, şu anda da Hıristiyanlarla bizzat işbirliği yaparak dinler arası diyalog işiyle meşgul ve de bizzat ABD'de yaşıyor. Dünyanın birçok yerinde de İslam'a hizmet etmek için okullar açıyor! Dolayısıyla Said Nursi'nin "Benden sonra gelecek" dediği Mehdi, Fethullah Gülen'in ta kendisidir diyorlar. Bu iddiaları ileri sürenler, Fethullah Gülen'in yandaşlarıdır. Bize göre bunlar sadece bir iddiadır. Mehdi olduğu iddia edilen kimselerin Amerika'da toplanmalarının hikmeti; belki de kurtarmaya oradan başlayacaklar veya Amerika Mehdileri ile, bizi kurtaracak, ne dersiniz?

MEHDİ ADNAN OKTAR
En genç ve de en cesur Mehdimiz, Adnan Oktar'dır. Hani Harun Yahya adıyla kitaplar çıkaran kişi... En cesur Mehdi olduğunu söyledik, sadece cesur değil, ayrıca Mehdilik yolunda en çok çalışan da yine Harun Yahya yani Adnan Oktar'dır. Nedeni açık: Mehdi Adnan Oktar, gazetelere boy boy "Hz. İsa geliyor, onu karşılamaya hazırlanalım" diye ilanlar veriyor. Tabii Mehdi de Hz. İsa ile beraber geleceği için, yakında kendisinin de Mehdi olarak ortaya çıkacağını söylemiş oluyor. Ayrıca "Mehdi gelecek, gelmesi yakın", "Hz. İsa yakında geliyor" diye kitaplar çıkarıyor, bir düzine internet sitesi ile de bunu ayrıca dünyaya ilan ediyor. Ancak, "İşte beklenen Mehdi, o mübarek adam benim" demiyor. Bunu resmen ilan etmiyor. Sadece yakınındaki adamlarına söylüyor. Ama adamlarına da yakında "Mehdiliğimi resmen ilan edeceğim" diyor ve bunu her sene tehir ediyor, bu yüzden şüpheye düşen müritlerinden ayrılanlar olmuş, bunları onlar söylüyor. Adnan Oktar, hiçbir mesleği olmadığı, hiçbir üniversite bitirmediği ve hiçbir dini eğitim almadığı halde, Mehdi olarak şu anda köşklerde, saraylarda yaşıyormuş, tam bir lüks hayat sürüyormuş. Bunu ayrılanlar söylüyor.

ALTINÇAĞ KEHANETİ
Mehdi Adnan Oktar
yazdığına göre, Mehdi hazretleri ortaya çıktığı ve dünyaya hakim olduğu zaman, dünya 50 yıl bir Altınçağ yaşayacakmış. Dünyaya adalet hakim olacak, dini aslına döndürecekmiş, dünyada sınırsız bir bolluk olacakmış... Mehdi Adnan Oktar, Harun Yahya imzası ile Altınçağ'ı anlatırken, rengarenk resimlerle dolu koca bir kitap yayınlamıştır. Bu resimler söz konusu Altınçağ'da dünyada oluşacak güzellikleri, bollukları, yeşil bahçeleri, güzel sarayları gösteriyormuş... Peki, bu Altınçağ nereden çıktı? Öyle ya, eski bir kısım hurafeleri de kapsayan İslami kitaplarda, hurafe olsa da Mehdilik bahisleri vardır. Ama böyle bir Altınçağ kavramı ve dönemi yoktur. 8 Nisan 2005 tarihli Sabah Gazetesi'nden öğreniyoruz ki, Fransız Hıristiyan kahin "2016 yılında doğudan önemli bir adam çıkacak ve oralarda bolluk olacak" diye kehanette bulunmuş. Daha sonra gelen kahinler yani bir çeşit falcılar, gaipten haber veren ve şifre çözen Hıristiyanlar, "Doğudan çıkacak bu adam Müslümanlardan çıkacak Mehdi'dir" demişler. Bizim Mehdi bekleyicileri de, buna dayalı olarak "Mehdi Hz. İsa yakında geliyor" diye ilanlar veriyorlar. Kısacası, Mehdi Adnan Oktar'ın müjdesini verdiği Altınçağ'ın Hıristiyanların kehanetine dayandığı anlaşılıyor. Yazıklar olsun... Biz Adnan Oktar'ın Mehdiliği ile ilgili konuları kendisine televizyonda sormak ve tartışmak istedik. Bu maksatla Sayın Hulki Cevizoğlu bir program düzenleyecekti. Ama, Adnan Oktar bu programa katılmadı ve program yapılmadı. Keşke Sayın Oktar televizyon programını kabul etse de, Mehdi olup olmadığını ve görüşlerini bizzat kendisinden öğrensek ne kadar iyi olur. Son bir kez daha tekrarlayalım: İslam'a göre Hz. İsa ve Mehdi gelmeyecektir. İslam'da beklenen Mehdi inancı yoktur. Bunların Kur'an-ı Kerim'de yeri mevcut değildir. Hz. İsa'nın ve Mehdi'nin gelişi ile ilgili rivayetler, İslam'a aykırı ve uydurmadır. Mehdilik iddiasında bulunanlar ya akıl hastası ya da menfaat elde etmek ve insanlar üzerinde hakimiyet kurmak isteyen istismarcı günahkarlardır.
NOT: "Hz. İsa ve Mehdi Neden Gelmeyecek?" başlığı ile çıkacak kitabımızda, geniş bilgi ve belgeler yer alacaktır.




DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Nazar varmışTrafikte dişi terör!
Ağlatan dalgınlıkYalnızlık, kalbi vuruyor
Trafik stresine karşı naneMaskot bebek yuvaya verilecek
Şehide alkışlı vedaYalan söyleme halleri
Düdükçü güzellerGaspçıları halk yakaladı
Torunu gasp ettiBiri ölebilir!
Doktor fobisine sonKöpek sevgisi öldürecekti...
Taraftara özel kazı-kazan kartıGüne Bakış
Güne BakışGüne Bakış
EKONOMİ
Öncülük ettik 'Öncülük ettik'
Türk ekonomisinin en önemli sektörlerinden birisi olan kuyumculuk,...
Eczacının isyanı
İhracatçı destek bekliyor
IKEA Türkiye'de kapılarını...
ERDEMİR'e 'altın hisse'...
'Yabancı şirket Türk'ten daha...
İçkide ÖTV, yargı yolunda
MAGAZİN
Şöhrete Şöhrete alışıyor!
Yalın, ikinci albümündeki "Küçücüğüm" adlı parça ile yine dillere...
Kendi pişirdi kendi yedi
Hüsrana uğradı!
Yılmaz manken sever
Baba baskısı aşkı bitirdi
Sezen evlilik hazırlığında
Tuğba, Asena'yı topa tuttu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 11 C
ANKARA - Kapalı 13 C,Par. Bul. 2 C
IZMİR - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 9 C
ANTALYA - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 12 C
ADANA - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 11 C
EKONOMİ
IMKB E: 23.591,640 D:% 0,31
DOLAR S: 1,383 D:% -0,18
EURO S: 1,780 D:% -0,31
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu