Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 12 Mart 2005

Lezzet Sofrası



Pazılı Börek

HAZIRLANIŞI
Pazıyı temizleyip yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Sonra suyunu süzüp doğrayın. Margarinle yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Doğranmış mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Pazıyı katıp, biraz çevirin. Kaşar peyniri rendesini de ilave edin ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Bir yufkayı yayıp, eritilmiş margarini ve suyu, fırçayla yufkanın her tarafına sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatıp, kat yerlerine yağ ve su sürün. Kalan kenarları katlayın. Kat yerlerini yağlayın. Elde ettiğiniz kareyi artı şeklinde kesip, dört ufak kare elde edin. Karelerin orta yerine pazılı harçtan koyun. Zarf şeklinde kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Börekleri ters çevirip, yağlanmış bir tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısını sürün. Isıtılmış 180 derecelik fırında, pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 4 yufka
*
1 baş soğan
* 2 demet pazı
*
10 adet mantar
* 1 su bardağı su
*
1 yumurtanın sarısı
* Yarım paket margarin
*
1 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber

Ezme Salata

HAZIRLANIŞI
2 adet büyük, kabukları soyulmuş domatesi, ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu, yıkanmış ve tohumları çıkartılmış biberleri ve ayıklanıp yıkanmış 2 dal taze soğanı bir kabın içine çok ince doğrayın. Sarımsakları soyun, yıkayıp karışımın içine rendeleyin. 1 çorba kaşığı nane ve 2 adet limon suyunu da ekleyerek, iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Arzuya göre acısını ayarlayarak, pul biber ilave edebilirsiniz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 adet büyük domates
*
2 adet taze soğan
* 2 adet yeşil biber
*
Yarım demet maydanoz
* 5 diş sarımsak
*
2 adet limon, tuz
* 1 çorba kaşığı nane
*
1 çay kaşığı pulbiber

Güveçte Karides

HAZIRLANIŞI
Karidesleri, haşladıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarları haşlayın ve ortadan 2'ye ayırın. Ayıkladığınız karidesleri tereyağında biraz kavurduktan sonra, mantarla 2-3 dakika sote edin. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesler ile tuz ilave edip, 15- 20 dakika kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra bu karışımı küçük güveçlere pay edip, üzerine bolca kaşar rendesi koyun ve 125 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*500 gr karides
*250 gr mantar
*Limon suyu
*3-4 adet domates
*Az miktarda tereyağı
*Kaşar peyniri rendesi
*Yeteri kadar tuz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kilolarla savaş vaktiDengeli beslen, sağlıklı yaşa!
Makyaj deyip geçmeyinSelülite kremli çözüm
Göz tansiyonuAkraba evliliklerinde...
Öksürük için faydalı bitkilerHangi besin, ne tür...
Tansiyon yüksekliği artış...Yediklerinizin tadını...
Denge bozukluğuObezite salgın halde
Kuşpalazı öldürücü olabiliyorTıp sözlüğü
Çizgi ötesi
GÜNCEL
Böylesi Böylesi görülmedi!
Vicdansız oğul, eceliyle ölen annesini mezarlık yerine evinin...
Taksiciye köpekli koruma
Lodos sıcağı geliyor
Ayakkabı sonu oldu
Bir eşek uğruna can verecekti
Fazla mesai cinayeti!
Gönüllü eğitim meleği
SPOR
Bu Bu veda değil
Yönetim ise 33. haftadaki G.Saray maçına Hollandalı starı 'kaptan'...
Erken gol şart
Kaza olmasın
Haksızlık var
Geçmişi silin
Aslan, Ribery ile devirecek
Beşiktaş'ın Ali atağı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 5 C,Par. Bul. 1 C
ANKARA - Kapalı 3 C,Kapalı -7 C
IZMİR - Kapalı 6 C,Par. Bul. -4 C
ANTALYA - Par. Bul. 14 C,Par. Bul. 4 C
ADANA - Yağmur 15 C,Yağmur 7 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.572,790 D:% 0,19
DOLAR S: 1,264 D:% -1,21
EURO S: 1,697 D:% -0,96
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu