Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 12 Mart 2005

Vatandaş Yazıyor



'Emeklilik hakkımı yok yere geri aldılar'
Ben, 1976 yılında SSK'da işçi olarak çalışmaya başladım. Şu anda halen çalışmaya zorluyorlar. 29 yıl sigortalık sürem var. SSK'nın bütün emeklilik kurallarını yerine getirdim ve emekliliği hak ettim. Ancak yıllar önce askere gitmek için yaşımı büyütmüş olmam nedeniyle, emekli olamayacağımı belirtiyorlar. Bunun için 20 Ekim 2004 tarihinde dilekçe verdim. Aradan günler geçti ve "Emekliliğin iptal oldu" diye bir yazı geldi. Bilecik SSK Müdürlüğü'ne başvurdum. Bana "Sigortalı iken yaş tahsihi yaptırmışsın" diyerek, emeklilik başvurumu iptal ettiklerini belirttiler. Ben, 1977'de askere gitmek için yaş tahsihi yaptırdım, yani mahkeme kararı ile yaşımı büyüttüm. Aradan 29 yıl geçti. Bunun için dava açtım. Şu anda davam devam ediyor. Her yere başvurdum.

'YASALAR DEĞİŞTİRİLMELİ'
Ben eğer emekliliğime yakın bir zamanda yaşımı büyütseydim, kurum kesinlikle haklıydı. Ancak 29 yıl önce yapılmış bir olayın emeklilik hakkımın önünde engel teşkil etmesini anlayabilmiş değilim. Bir çalışan olarak emekliye ayrılmak için istenilen her şeyi yerine getirdim. Yetkililerden, SSK'nın 1417, 6900 ve 506 sayılı kanunlarında değişiklik yapmalarını talep ediyorum. Ben ve benim gibi birçok insan, bu kanunlar yüzünden mağdur oluyor. Bizlere yardımcı olunmasını rica ediyorum. İnşallah köşeniz aracılığı ile duyurduğumuz bu sese, devlet büyüklerimizi kulak verir.
(Kazım Savaş)

'AKBİL HATASI GİDERİLDİ'
"KÖŞENİZDE belirtilen İDO Sarıyer İskelesi'ndeki AKBİL gişelerindeki sorunla ilgili gerekli birimler aranmış olup; iskelemizdeki AKBİL gişeleri kontrol edilmiştir. Bu inceleme sonucunda, AKBİL gişelerindeki sorunun elektrik kesintisinden kaynaklandığı tespit edilmiştir. BEDAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonunda, belirtilen sorun giderilmiştir."
(İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Uzmanı Elvan Akçadağ)

'Evimiz yıkılacak!'
Bizler, İstanbul Avcılar'a bağlı Ambarlı Mahallesi'nde bulunan Kısmet Apartmanı sakinleriyiz. Bölgemizde meydana gelen toprak kayması nedeniyle, binamız hasarlı hale gelmiştir. 17 Ağustos depreminde yaşadığımız bunalımdan sonra bu afetle karşı karşıya kalmamız, psikolojimizi önemli ölçüde bozmuştur. Zemin ve Deprem Araştırma Müdürlüğü ve Bayındırlık Bakanlığı raporlarına göre, binamız, toprak kayması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılacaktır. Bu soğukta çocuğumuz okulundan, eşimiz işinden, bizler de evimizden olacağız. Yani resmen sokakta kaldık. Bu konuyla ilgili yardıma ihtiyacımız var. Yetkililerden bize sahip çıkmalarını istiyoruz.
(Melek Vardar)

İETT'DEN YANIT VAR...
"KÖŞENİZDE yer alan 89 M İETT hattına ek sefer konulması ile ilgili şikayet, İETT Genel Müdürlüğü'ne iletilmiştir. Mevcut otobüs filomuzun (araç ve personel) kurulu bulunan hatlara göre programlanmış olması ve elimizde yedek aracın da bulunmaması nedeniyle, bahsi geçen hatta bir iyileştirme yapılması şu an için mümkün değildir. Ancak filomuzun genişlemesine (yeni alınacak 500 otobüs) paralel olarak bu talebin dikkate alınacağını bilgilerinize sunarız."
(İstanbul Büyükşehir Belediyesi)

'Doğalgaz gelecek mi?'
Bu yıl Beykoz'a doğalgaz geldi. Ama ilçenin tamamına değil. Ben Tokatköy'de oturuyorum. Ortaçeşme'ye kadar doğalgazı getirdiler. Fakat Tokatköy'de herhangi bir doğalgaz çalışması yapılmadı. Acaba, Tokatköy'e neden doğalgaz hattı çekilmiyor? Artık soba yakmaktan bıktık. Neden Beykoz'un tüm mahallelerine doğalgaz hattı çekilmedi? İGDAŞ yetkililerinden bununla ilgili bir açıklama bekliyorum.
(Fatih Karabulut)




DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Böylesi görülmedi!Taksiciye köpekli koruma
Lodos sıcağı geliyorAyakkabı sonu oldu
Bir eşek uğruna can verecektiFazla mesai cinayeti!
Gönüllü eğitim meleğiBabasını bıçakla öldürdü
Matematik 'in', tıp 'out'Güne BAKIŞ
GüneBAKIŞGüneBAKIŞ.
Güne BAKIŞ.
EKONOMİ
Reçeteye Reçeteye yazılan yatak
Kayseri'de sünger üretimiyle başladı. Türkiye'de ortopedik yatağın...
10 gün hapis bitti
Şans devlete de güldü
Doğalgazda ucuzluğa çok var
Elektrik çarpacak!
Güçlü'den baraj müjdesi
Şikayet eden, döviz alsın
MAGAZİN
Sirkeyle Sirkeyle yıkanıyor
İbrahim Tatlıses, büyüden korunmak için kendine has bir yöntem...
Hülya, yolunu değiştirdi
Davut'u Nez giydirecek
Eski dostlar düşman oldu!
Göründüğüm yaştayım!
Sahnelere soyundu!
Zor günlerini anlattı
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 5 C,Par. Bul. 1 C
ANKARA - Kapalı 3 C,Kapalı -7 C
IZMİR - Kapalı 6 C,Par. Bul. -4 C
ANTALYA - Par. Bul. 14 C,Par. Bul. 4 C
ADANA - Yağmur 15 C,Yağmur 7 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.572,790 D:% 0,19
DOLAR S: 1,264 D:% -1,21
EURO S: 1,697 D:% -0,96
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu