Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 12 Mart 2005

Oscar'lık sahtekar

Böylesi ne duyuldu, ne görüldü. Ölen annesini evin bodrumuna gömerek onun kılığına girdi ve tam 2 yıl bankadan emekli maaşını çekti! .



KOLAY PARAYI KAYBETMEK İSTEMEDİ
Akıllara durgunluk veren olay, Balıkesir'de yaşandı. Şerafettin Gencel (47), SSK emeklisi annesi Ümmühan Gencel'i (68), 2 yıl önce kaybetti. Çalışmayan ve annesinin maaşıyla geçinen Gencel, kolay hayatı kaybetmemek için şeytani bir yol buldu. Hain evlat, annesinin ölümünü herkesten gizledi ve cesedini bir gece yarısı evin bodrumuna gömdü.

DURUMU ANLAYAN POLİS, EŞARBINI SIYIRDI
Uyanık adam, 3 ayda bir annesinin elbiselerini giyip kadın kıyafetiyle bankaya gidiyor ve sesini inceltip konuşarak Bin 300 YTL'yi alıyordu. 2 yıl süren oyunu, Gencel'den şüphelenen bir banka memuru bozdu. Adamın fotoğrafını çeken, ardından lafa tutan memur, polisi aradı. Bankaya gelen polis, Gencel'in eşarbını çekip alınca olay ortaya çıktı.


***

Böylesi görülmedi!

Vicdansız oğul, eceliyle ölen annesini mezarlık yerine evinin bodrumuna gömdü 2 yıl boyunca annesinin kıyafetlerini giyen adam, bankadan emekli maaşını çekti.

Çılgın adamın, yokluğunu fark ettirmemek için annesinin gri renkli pardesüsünü giyip, eşarp, çorap, gözlük ve sutyenini takıp mahallede dolaştığı da ortaya çıktı. Balıkesir'de yaşanan akıllara durgunluk veren olay, şöyle gelişti: Şerafettin Gencel (47), babasının ölümünden sonra annesini yalnız bırakmamak için evlenmedi. Anne Ümmühan (68) ile oğul Şerafettin, Vicdaniye Mahallesi Aşık Sokak'taki evlerinde birlikte yaşıyorlardı. Ta ki, 26 ay öncesine kadar. Yaşlı kadın, bir gün aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti. İşte bundan sonra yaşananlar, filmlere taş çıkartacak cinstendi. Uyanık evlat, annesinin emekli maaşını alabilmek için haince bir plan yaptı. Annesinin ölümünü herkesten saklayan Gencel, İzmir ve Almanya'da yaşayan 2 kardeşine dahi haber vermedi ve cesedi oturduğu evin bodrum katına kazdığı 50 santimlik bir çukura gömdü.

TIPKI 'SÜRAHİ NİNE' GİBİ
Şerafettin Gencel, annesinin ölümünden sonra onun kıyafetlerini giyerek, 2 yıl boyunca, 3 ayda bir bin 300 YTL (1 milyar 300 milyon lira) olmak üzere, annesinin hesap cüzdanıyla bankaya gidip, onun emekli maaşını çekti. 8 kez bankadan maaşı alan Gencel, dikkat çekmemek için sesini de inceltiyordu. Kıyafeti ve kalın camlı gözlükleriyle tıpkı Sürahi Nine'yi andıran Gencel'den, komşuları dahil hiç kimse şüphelenmedi. Gencel, son olarak 8 Mart'ta Ziraat Bankası Balıkesir Şubesi'ne giderek annesinin maaşını çekmek istedi. Ancak uyanık evlat, yakalanacağından habersizdi. Gencel, banka görevlisinin bir sorusuna cevap verirken, "erkek sesi" çıkartınca, takibe alındı. Bu arada Şube Müdürü Ziya Bülent Köse, cep telefonuyla Gencel'in fotoğrafını çekti.

TUTUKLANDI...
Banka görevlileri, Gencel'e 2 gün sonra maaşını alabileceğini söyleyerek, polise haber verdi. Gencel bankadan ayrılırken olay yerine gelen polis, annesine ait kıyafet ve hesap cüzdanıyla birlikte Gencel'i gözaltına aldı. Gencel'in babasının Devlet Demiryolları'ndan emekli olduğu, annesinin de onun maaşını aldığı belirlendi. Komşuları, yaşlı kadını göremediklerini bunun üzerine oğlu Şerafettin Gencel'e "Annen nerede?" diye sorduklarını belirterek, "Bize annesinin İzmir'deki ablasında olduğunu söyledi" dedi. Gencel'in tatbikatta annesinin eceliyle öldüğünü, paraya ihtiyacı olduğu için böyle bir yönteme başvurduğunu söylediği öğrenildi. Gencel'in, annesini soran kardeşlerine de annesinin sesini taklit edip "Konuşmak istemiyorum onlarla" dediği de ortaya çıktı. Gencel, "dolandırıcılık, şüpheli ölüm, yetkili makamlardan izin almadan cenaze defnetmek" suçlarından tutuklandı.


Sadık UÇAR (BALIKESİR/MERKEZ)

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Taksiciye köpekli korumaLodos sıcağı geliyor
Ayakkabı sonu olduBir eşek uğruna can verecekti
Fazla mesai cinayeti!Gönüllü eğitim meleği
Babasını bıçakla öldürdüMatematik 'in', tıp 'out'
Vatandaş YazıyorGüne BAKIŞ
GüneBAKIŞGüneBAKIŞ.
Güne BAKIŞ.
EKONOMİ
Reçeteye Reçeteye yazılan yatak
Kayseri'de sünger üretimiyle başladı. Türkiye'de ortopedik yatağın...
10 gün hapis bitti
Şans devlete de güldü
Doğalgazda ucuzluğa çok var
Elektrik çarpacak!
Güçlü'den baraj müjdesi
Şikayet eden, döviz alsın
MAGAZİN
Sirkeyle Sirkeyle yıkanıyor
İbrahim Tatlıses, büyüden korunmak için kendine has bir yöntem...
Hülya, yolunu değiştirdi
Davut'u Nez giydirecek
Eski dostlar düşman oldu!
Göründüğüm yaştayım!
Sahnelere soyundu!
Zor günlerini anlattı
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 5 C,Par. Bul. 1 C
ANKARA - Kapalı 3 C,Kapalı -7 C
IZMİR - Kapalı 6 C,Par. Bul. -4 C
ANTALYA - Par. Bul. 14 C,Par. Bul. 4 C
ADANA - Yağmur 15 C,Yağmur 7 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.572,790 D:% 0,19
DOLAR S: 1,264 D:% -1,21
EURO S: 1,697 D:% -0,96
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu