Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 30 Ocak 2005

Yuh size

Sarıgül'ün salona girmesi engellenince olaylar patladı. Yumruklar, demir çubuklar, sandalyeler havada uçuştu, Çevik Kuvvet müdahale etti!.



Atatürk, bu kongreyi görseydi kahrolurdu
Gergin üsluplarıyla aylardır "rüzgar" eken Baykal ve Sarıgül, dün "fırtına" biçti. Atatürk'ün emaneti CHP'nin kongresine, utanç görüntüleri damga vurdu. Gerilimde ilk perde, Sarıgül'ün salona girmesi sırasında yaşandı. Sarıgül taraftarları salona alınmak istenmeyince, kavga çıktı. Sarıgül, kendisine saldıran bir Baykal taraftarını dövdü.

Önlemler yetersiz kaldı Çevik Kuvvet çağrıldı...
Baykal, konuşmasına tepki gösteren Sarıgül'e "Senin gırtlağın yetmez, otur yerine" deyince, ortalık karıştı. Salonda şiddet filmlerini aratmayacak yumruklaşma sahneleri yaşandı, sandalyeler ve demir çubuklar havada uçuştu. Gerginliğin büyümesi üzerine önlemler yetersiz kalınca, güvenliği çağrılan Çevik Kuvvet sağladı.

Başkan, Sarıgül'e yanıt hakkı vermedi
Baykal'ın ardından suçlamalara yanıt vermek isteyen Sarıgül, kürsüye giderek konuşmak istedi. Divan Başkanı Şinasi Öktem, "adaylığı kesinleşmediği" gerekçesiyle, Sarıgül'e izin vermedi. 10 dakika kürsüde bekleyen Sarıgül ile Öktem arasında, sert tartışmalar yaşandı. Ortamın gerginleşmesi üzerine, kurultaya ara verildi.

Sarıgül, eşini iten Ateş Ünal Erzen'i yumrukladı
Sarıgül ve taraftarlarının salona girmesiyle yükselen tansiyon, Mustafa Sarıgül'ün Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i yumruklaması ile doruğa çıktı. Erzen, delegeler arasında yerini almaya çalışan Sarıgül'e, "Buraya gelme" diye bağırdı.

Erzen kendisini itmeye çalışırken eşi Aylin Sarıgül'ün sendelediğini gören Sarıgül, Erzen'e yumruk attı. Erzen'in başına üşüşen Sarıgül taraftarları, Belediye Başkanı'nı hastanelik etti. Erzen, Sarıgül'ün, elini ağzının içine sokup dudağını yırttığını iddia etti.


***

Utanç kurultayı!

CHP 13. Olağanüstü Kurultayı'na, lider seçiminden çok salonu savaş alanına çeviren kavgalar damgasını vurdu... Baykal ve Sarıgül yanlıları arasında çıkan olaylarda, pet şişe, demir çubuk ve sandalyeler uçuştu....

CHP 13. Olağanüstü Kurultayı'na, Deniz Baykal ile Mustafa Sarıgül arasında günler önce başlayan sert üslup damgasını vurdu ve parti kurulduğu 9 Eylül 1923'ten bu yana yaşamadığı olaylara tanık oldu. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda gerilim, ilk dakikalarda başladı. Baykal, salona girişiyle birlikte hemen kürsüye gelerek kurultayı açtı. Divan Başkanlığı seçimlerini Baykal'ın adayı Şinasi Öktem'in kazanması, ilk fitili ateşledi. Oylamanın sağlıksız olduğunu savunan Sarıgülcüler ile Baykalcılar, kürsü önünde birbirine girdi. Sarıgül'ün de olaylı biçimde salona girmesi, gerilimi artırdı. Baykalcılar, "Faşistler dışarı", Sarıgülcüler "Diktatör Baykal" sloganları attı.

'Otur oturduğun yere, haddini bil'
Bu sırada, Baykal da Genel Başkan sıfatıyla konuşmak üzere kürsüye geldi. Ancak Baykal'ı yuhalayan ve slogan atan Sarıgülcüler, Baykal'ın sözlerine başlamasına izin vermedi. Taraflar bir kez daha birbirine girdi ve birçok partilinin yüzünden oluk gibi kan aktığı görüldü. Yarım saat bekledikten sonra konuşabilen Baykal'ın Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarından söz etmesi, tansiyonu yeniden yükseltti. Mustafa Sarıgül oturduğu yerden "Ben de konuşacağım" deyince, Baykal "Otur oturduğun yere, haddini bil. Senin gırtlağın bunları anlatmaya yetmez" diye bağırdı. Baykal'ın sözleri, kurultayı tam bir savaş alanına döndürdü.

Sarıgül'e yanıt hakkı verilmedi
Sarıgül'ün yandaşları, Baykal'a su şişesi yağdırmaya başlayınca, Baykalcılar da karşılık verdi. Pet şişe, sandalye ve demir çubuklar havada uçuşurken, taraflar birbirine girdi. Bunun üzerine Divan Başkanı Öktem, Çevik Kuvveti salona davet etti ve kürsü polis kordonuna alındı. Baykal, konuşmasını bu atmosferde tamamladı. Baykal'ın konuşmasının hemen ardından, Sarıgül, Divan Başkanlığı'nın daveti olmaksızın kürsüye çıkarak "sataşma nedeniyle yanıt hakkını kullanmak istediğini" söyleyince, bir kez daha ortam gerildi. Öktem'in söz vermemesine rağmen, Sarıgül yaklaşık 20 dakika kürsüde bekledi.

Milletvekilinden Divan'a yumruk
Divan'ın tutum değiştirmemesi üzerine, Sarıgül indi. Verilen aranın ardından, Divan, konuşma hakkı verilmemesini kararlaştırdı. Bunun üzerine, Sarıgül yanlısı Şanlıurfa Milletvekili Turhan Tüysüz, Divan Başkanı'na yumruk savurdu. Divan Başkanı'nın, "Belinde silahın var, onu da çek" diye seslendiği duyuldu. Kurultaya bir kez daha ara verildi ve ardından da delegeler Baykal ve Sarıgül'ün "aday olmalarını" sağlayacak 251 oyun bulunması için imza attı. Sonuçta Baykal'a 664, Sarıgül'e ise 364 imza çıktı.




DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Maganda ağzıyla konuşma''Ölmek var, dönmek yok...'
AKTÜEL
Amerikan Amerikan sapığı
Geçtiğimiz yıl Illinois eyaletinde dehşet saçan psikopattan, korkunç...
Irak'ta seçim komedisi...
60 milyon $'lık inci
Çilokata dişe zarar vermez
Sevgililer Günü kaplumbağası...
Mesaj çekmek hastalıkmış!
'Yeşil palto'ya tepki...
EKONOMİ
Kiralar Kiralar düşecek
Bakan Şener, 'mortgage'in uzun vadede sadece ev fiyatlarını değil...
Mobilyacılar gövde gösterisi...
'Bizi küçümsemeyin'
'Kömür taşıma devri bitti'
İlaç çilesi bitiyor!
Unakıtan: Malımızı en iyi...
Gates'e göre daha da düşer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 13 C,Yağ. Ola. 7 C
ANKARA - Yağmur 13 C,Yağmur 3 C
IZMİR - Yağ. Ola. 16 C,Yağ. Ola. 8 C
ANTALYA - Yağmur 20 C,Yağmur 12 C
ADANA - Yağmur 17 C,Yağmur 9 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.074,090 D:% -0,84
DOLAR S: 1,331 D:% -0,75
EURO S: 1,736 D:% -0,74
PAPATYA
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu