Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 23 Ocak 2005

Vatandaş yazıyor



Bu bayram da sınıfta kaldık
Her yıl kurban bayramlarında yaşanan manzaralar, ne yazık ki bu yıl da tekrarlandı. Sokak aralarında, caddelerde, hatta otoyol kenarlarında bile kurban kesildi. Avrupa Birliği standartlarına uymayan çirkin manzaralarla karşılaştık. Bu konuda, özellikle İstanbullu okurlarımdan çok yoğun şikayetler aldım. Esenler, Bakırköy, Bağcılar gibi ilçeler başta olmak üzere, birçok ilçe ve semtte hoş olmayan kurban kesim görüntüleri yaşandı.

BELEDİYELER SUÇLU
Tabii burada tek sorumlu, kurbanlarını bahçelerinde, sokak aralarında kesen vatandaşlar değil. Belediyeler de, yeterli kurban kesim alanları açmadıkları için suçlu. Sözde pek çok yerde kurban kesim yeri açıldı. Ancak bu alanların büyük bir çoğunluğu yetersizdi. Genellikle küçük bir alana kurulan kurban kesim yerleri, talebi karşılayamadı. Kurbanını kestirmek için sabahtan akşama kadar beklemeye tahammül edemeyen, çamur içinde rezil olan vatandaş da sokak aralarında kurban kesti. Yine her yer kann gölüne döndü, çevreye kötü kokular yayıldı. Kısacası, bu bayram da sınıfta kaldık.

'MEMURLAR NE YAPSIN?'
Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde çalışanlar, bundan sonar performansa gore döner sermaye ücreti alacaklarmış. Bir doktorun maaşı 1500 YTL. Ama döner sermayeyle birlikte maaşları 4 bin YTL.'ye kadar çıkabiliyor. Fakat bu geliri beğenmiyorlar. Hiçbir yan geliri, döner sermayesi, mesaisi, havuz geliri olmayan diğer devlet memurları ne yapsınlar? (Veli Kıllı)

İşkence görüntüleri...
Televizyonda, kaçan kurbanlıklara yapılan işkenceleri görünce bir hayvansever olarak tüylerim diken diken oldu. Hayvanlar, ayaklarından bıçaklanarak sakinleştirildi. Kurbanlıklara kelimenin tam anlamıyla eziyet çektirildi. Peki hayvanlara bu işkenceyi yapanlar neden cezalandırılmıyor? Bu olayların nerede yaşandığı, kimlerin hayvanlara işkence yaptığı görüntülerde var. Yetkililer neden bu konuda duyarsız kalıyor? (Sabri Çelik)

'TEM ÇUKUR DOLU'
TEM otoyolu çukurlarla dolu. Özellikle de İkitelli, Güneşli ve Esenler'de adım başı çukur var. Paralı bir yol nasıl bu kadar bozuk olabilirOtoyollar neden ücretli olurVatandaşa mükemmel bir hizmet sunabilmek içinAma bizim ülkemizde durum böyle değil. Devlet hem otoyol ücreti alıyor, hem de karşılığında gerekli hizmeti vermiyor. TEM'deki çukurlar aylardır kapatılmıyor, pek çok yerde ışıklandırma yok. Otoyolda sürat yapan araçlar, çukurlar yüzünden büyük zarar görüyor. Yetkilileri göreve çağırıyorum. (H.E.)

İETT'nin dikkatine
Bayram boyunca İETT otobüsleri ücretsizdi. Ancak, otobüslerin sefer sayıları yarıya düşürüldü. Bu nedenle de duraklarda saatlerce otobüs bekledik. Vatandaş güya bedava yolculuk yaptı ama bu soğuk havada yollarda çoluk çocuk rezil oldu. Bayramda otobüs sayıları artırılması gerekirken azaltıldı. Keşke yolculuk yine ücretli olsaydı da saatlerce otobüs beklemek zorunda kalmasaydık. Umarım bir dahaki bayramda yine aynı sorunları yaşamak zorunda kalmayız. (İsmi saklı)

'KADRO İSTİYORUZ'
1999 yılında, beden eğitimi öğretmenliği bölümünden mezun oldum. O tarihten bu yana da atamam yapılamadı. Her yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giriyorum. 70 puanı aşmama rağmen bir türlü atamam gerçekleşmiyor. Çünkü beden eğitimi öğretmenliğine çok kısıtlı sayıda kadro ayrılıyor. Sonra da bu derslere, farklı branşların öğretmenleri giriyor. Madem ülkemizdeki okulların beden eğitimi öğretmenine ihtiyacı yok, o zaman neden her yıl yüzlerce genci bu okullara alıyorlar? KPSS'de yıllardır görmediğimiz derslerden sorulara cevap vermek zorunda bırakılıyoruz. (Tahsin. N.)


Hazırlayan: Esra Boğazlıyan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Katili dayısı mı saklıyor ?'Umut' mucizesi
Yankesici şovKumar borcu bir aileyi yok etti
Arkadaş kurbanı'Hanım' dayağı mağdurları
'Bana iş verin çalmayayım!'Tribün teröristi liseli
Kapkaççılara kötü haber!Hedefi Kasparov!
Hasretle geçen 16 yılKardeş acısı
En fedakar nineTürkiye'nin turşucusu
Öğretmenlerin hali, yine aynıKebaba tescil
Güne BAKIŞGüne BAKIŞ
Güne BAKIŞGüne BAKIŞ
Alt yazı
EKONOMİ
Masrafları Masrafları bahane komisyon şahane!
Bankaların kart faizlerinin yanı sıra havale ücreti de cep yakıyor.
Bağ-Kur'luya af yolda
'Reformlarda kesinti yok'
Güçlü, AB turunda
IMF'ye 8.7 milyar $ ödenecek
Citroen C4, yola çıktı
Sanal kumara önlem geliyor
MAGAZİN
Bu Bu sarışınlara Dikkat!
'Sarışın' denildiğinde ilk akla gelen isim olan Marilyn...
Aydan'ın gençlik aşısı
Dadı aranıyor
Beste Krizi!
Babaannemi kullanıyor!..'
Hırsız Parıs!
570 dolara Film Çekti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 7 C,Par. Bul. 4 C
ANKARA - Yağmur 9 C,Yağmur -1 C
IZMİR - Yağmur 13 C,Par. Bul. 5 C
ANTALYA - Yağmur 15 C,Yağmur 9 C
ADANA - Par. Bul. 13 C,Par. Bul. 5 C
EKONOMİ
IMKB E: 26.918,100 D:% 0,39
DOLAR S: 1,345 D:% 0,00
EURO S: D:%
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu