Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Kasım 2004

Ramazan sofrası



Etli Kuru Fasulye
HAZIRLANIŞI Ayıklanmış, yıkanmış fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. İnce doğranmış kuru soğanı, kuşbaşı eti, yağ ile birlikte kavurun. Salçaya, küçük doğranmış domatesi ekleyip karıştırın. 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişirin. Kuru fasulyeyi ete ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişirin. Kırmızı sivri biberler ve sarımsakları bütün olarak, tencereye atıp biraz daha pişirin. Ateşten almadan 10 dakika evvel tuzunu ayarlayın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 su bardağı kuru fasulye
*
1 kuru soğan, 300 gr kuşbaşı et
* 4 çorba kaşığı margarin
*
2 çorba kaşığı salça, 1 domates
* 2 diş sarımsak, tuz
*
2 küçük kırmızı sivri biber

***
Kayısı Kompostosu
HAZIRLANIŞI
Kayısıları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alın. Daha sonra üzerine 7-8 su bardağı su ekleyip birkaç saat ıslatın. Bu işlemi yaptıktan sonra ateşin üzerine koyup kaynatın. Kaynamaya başladığında 1.5 su bardağı toz şekeri ve 1 adet çubuk tarçını ilave edin. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada pişirirken kayısıların dağılmamasına dikkat edin. Kompostoyu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sonra kaselere paylaştırıp servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* Yarım kilo kuru kayısı
*
2 litre su (7-8 bardak su)
* 1.5 su bardağı toz şeker
*
1 adet çubuk tarçın

***
Şehriyeli Pilav
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ya da tel şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Taze çekilmiş karabiber serptikten sonra pilavınızı sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 su bardağı pirinç
*
3 su bardağı et suyu
* 1 kahve fincanı arpa şehriye
*
2 çorba kaşığı margarin
* Tuz, karabiber

***
mutfak rehberi
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Dondurulmuş yiyeceklerin saklama süreleri
MEYVELER
*
Meyve suları, 10-14 ay
* Elma soyulup, çekirdek yatağı alındıktan sonra 6-10 cm'lik dilemlere kesilirse, 5-7 ay
DENİZ ÜRÜNLERİ
*
Balıklar, 4-6 ay
* Kabuklular, 2-3 ay




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Solunum bozukluğu uykuyu...Hangi doğum daha sağlıklı?
Beslenme uzmanları uyarıyorBebeklerde yalancı difteri
Yürüyüşün faydalarıSaçı parlatan öneriler
Angelina Jolie'den...Kendinize uygun ruju seçerken...
Aşkın fiyatı yok!Lezzet ustası
Doğal deodorantOrgan bağışında İzmir birinci
Çizgi ötesiMesaj kutusu
Sizin şiirleriniz
GÜNCEL
Ata'yı Ata'yı özlemle andık
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal...
Ölüm pahasına Irak
Gökçen'in acı sonu
Yarın toprağa verilecek
Muhtar, ders başında
Sahte yeğene 37 yıl
Emre'nin sonu
SPOR
Ocak Ocak harekatı
Sarı-Lacivertliler, Ocak 2005'te sol kanat ve forvete takviye...
Zirve bizde kalır
Hedef 43 puan
Trabzon, Fener'den emaneti...
Start verildi
Gençler, ilk 5'i istiyor
Gallardo'dan kötü haber!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 11 C
IZMİR - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 14 C
ANTALYA - Fırtına 19 C,Par. Bul. 18 C
ADANA - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,618 D:% 0.33
DOLAR S: 1,458,000 D:% -0.21
EURO S: 1,886,000 D:% 0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu