Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 29 Ekim 2004

Fırtına çıkıyor

'Alkollü' olarak hız yaparken masum bir taksiciyi öldüren gence, alt sınırdan ceza verildi. 'Fırtına', 1.5 yıl sonra aramızda....



Kamuoyunda tepki çekmişti
Faruk Fırtına Ültan, geçtiğimiz yıl Bağdat Caddesi'nde yürekleri yakan bir faciaya sebep olmuştu. Alkollü bir şekilde sürat yapan Fırtına, yol kenarında müşteri beklerken bir yandan da aracını temizleyen taksici Şükrü Özçelik'e çarparak, genç taksiciyi öldürmüştü. Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan davanın sonucu, dün belli oldu. Mahkeme, kazadaki 'kusurunu' az bularak, Ültan'ı 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

"Ya kardeşim çarpsayd
Yaklaş 18 ay hapis yatacak olan Ültan, 1.5 yıl sonra yine yollarda fırtına gibi esmeye devam edecek. Ancak cezayı az bulan ölen talihsiz taksicinin kardeşi Hüseyin Özçelik, işin peşini bırakmaya niyetli değil. "Sahipsiziz diye mi böyle oluyor?" diyen Özçelik, "Acaba kardeşim o gence çarpıp ölümüne sebep olsaydı, ceza bu kadar az mı olurdu?" diye karara tepki gösteriyor.


***

Fırtına yine esecek!

Bağdat Caddesi'nde alkol alıp aşırı hız yaparak bir taksi şoförünün ölümüne yol açan Fırtına'ya, alt sınırdan ceza verildi. Trafik canavarı, 1.5 yıl sonra serbest!.

Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren taksicinin ailesi "Bizim canımızı yakan kişi kısa süre sonra yaşantısına devam edecek" derken, gencin yakınları ise cezayı çok buldu.

İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde yaşanan olay, şöyle gelişti: Yeditepe Üniversitesi öğrencisi olan Fırtına Ültan (20), bir arkadaşıyla barda alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçti.

Çılgın genç aracıyla yola koyulurken, şarap içmeye de devam ediyordu. Bir süre Bağdat Caddesi'nde tur atan Fırtına, bu sırada başka bir otomobille yarışa girdi. İki araç aşırı hızla birbirlerini geçmeye çalışırken, hafta sonları 35 milyon lira yevmiyeyle taksi şoförlüğü yapan Şükrü Özçelik de Selamiçeşme'de yol kenarına çektiği aracının aracının camlarını siliyordu. Fırtına, yarıştığı otomobili sağından geçmek isterken, hızla Özçelik'e çarptı. Talihsiz taksici oracıkta can verirken, Fırtına ile arkadaşı yaralı kurtuldu.

Okumak istiyormuş
Tutuklu yargılanan Fırtına Ültan, Kadıköy Adliyesi'nde son kez hakim önüne çıktı. Ültan, kazadan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, "Bilgisayar bölümü son sınıf öğrencisiyim. Beni buradan çıkartıp okulumu bitirmeme izin verirseniz, çok sevinirim" dedi. Savcı, "bilinçli taksir" maddesi de işletilerek, Fırtına'nın 4 yıldan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Fırtına'yı en alt sınırdan 4 yıl hapse mahkum etti. Daha sonra cezayı 8'de 1 oranında indiren başkan, 3 yıl 4 aya düşürdü. Ardından da "bilinçli taksir" maddesi gereği 3'te 1 oranında artırarak, 4 yıl 8 aya çıkarttı. Ültan ayrıca, 520 milyon lira para cezasına da çarptırıldı.

Aileler tepki gösterdi
Mahkemenin alt sınırdan verdiği cezaya, talihsiz taksicinin yakınları tepki gösterdi. Taksicinin kardeşi Hüseyin Özçelik, "Biz canımızı kaybettik. Bize bunu yapan kişi, kısa süre içeride kaldıktan sonra normal yaşantısına devam edecek. Ailece psikolojik sorunlar yaşıyoruz" diye isyan etti. Cezayı çok bulan Fırtına'nın yakınları ise gazetecilere saldırdı. Karar temyizin ardından Yargıtay tarafından onanırsa, 4 yıl 8 ay hapis cezası alan Fırtına Ültan, İnfaz Yasası'na göre bu cezanın 5'te 2'si olan 22 ay 12 gün cezaevinde kalacak. Ancak Ültan 4 ay 20 günden bu yana tutuklu olduğu için, 17 ay 22 gün sonra tahliye edilecek ve yine yollarda fırtına gibi esebilecek.


Gülcan DEMİRCİ (MERKEZ/İST.)

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Kabus yaşadılarÖnce ellerini öptük sonra...
Yaşlı anneye, evlat gaspıGökhan Özen'e tahliye
'Pozitif enerji 'kurbanı oldu!Gaspa 22 yıl ceza!
Doğum skandalı!Ölüm virüsü, ressamı vurdu
Dahi çocuğun çaresizliğiErken teşhis elinizde!
Allah sevgisi ve akılDüzeltme:
Güne bakışGüne bakış.
Güne bakış..Günün öyküsü
Kulağınıza küpe olsun
EKONOMİ
Çin'e Çin'e karşı ittifak
1 Ocak 2005'te kotaların kalkmasıyla başlayacak Çin istilası, tekstil...
En zengin Hintli Erdemir'e ...
Sabancı suya dönüyor!
Kullanın kazanın!
Döviz rezervi tarihi zirvesinde
Bene, başkan yardımcısı
DB'den demiryolları için destek
MAGAZİN
Bu Bu nasıl evlilik?
Sürpriz bir nikahla hayatını Cem Özer'le birleştiren Nurgül...
Bu kez onlar eğlendi!
Emre Altuğ'dan örnek davranış
Gülben Köşk'e konuk oluyor!
Bayan hayranları Doğuş'a kızdı!
Birbirimizi hak ediyoruz
Bekarlık canıma tak etti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 15 C
ANKARA - Açık 25 C,Açık 9 C
IZMİR - Par. Bul. 28 C,Açık 12 C
ANTALYA - Açık 27 C,Açık 16 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,900 D:% 1.48
DOLAR S: 1,473,000 D:% -0.27
EURO S: 1,871,000 D:% -0.85
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu