Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 20 Ekim 2004

Densiz Derviş

Kemal Derviş'ten Fransız gazetesine korkunç açıklama: Ermeni katliamını tanıyorum ve derin bir acı duydum.



Dehşet verici bir cevap
Bay Derviş, Fransa'nın en ünlü Le Monde gazetesinin 18 Ekim tarihli mülakatında, bakın Türkiye için neler söylüyor. Gazeteci soruyor: "Ermeni Soykırımı' tartışılıyor. Sayın Derviş, siz buna katılıyor musunuz?" Bay Derviş'in cevabı ise dehşet verici: Bu fırsattan faydalanıp 1. Dünya Savaşı sırasında meydana gelen Ermeni Katliamı'ndan derin bir acı duyduğumu söylemek isterim. Bu acıları tanımak ve üzüntüleri ifade etmek gerekir.

Derviş, kelime farkını iyi bilir!
Bakınız gazeteci bile 'Ermeni katliamı' diye değil, 'Soykırım' diye soruyor. TBMM nin bir üyesi olan İstanbul Milletvekili Kemal Derviş, 'Ermeni Katliamı' diye cevap veriyor. Soykırım ile Katliam çok farklı kelimelerdir. Bay Kemal Derviş'in lisan bilgisi de bu iki kelime arasındaki farkı bilecek derecededir.


***

Derviş'in densizliği

Kemal Derviş, uzun yıllardır ABD'de Dünya Bankası'nda görev yapıyordu. Fakat gönlünde hep Türkiye'de; ya Hazine Müsteşarı, ya da Merkez Bankası Başkanlığı yatıyordu.
Özal'ın başbakanlığı döneminde, Türkiye'de bir üst düzeyde görev alma isteği Özal tarafından uygun görülmedi. Çünkü rahmetli Özal, Derviş'i iyi tanıyordu. Onun ülkeye getirisinden çok götürüsü olacağını biliyordu.
Ecevit başkanlığındaki 57. Hükümet döneminde yaşanan ekonomik krizde, Bay Derviş, kurtarıcı edasıyla Başbakandan yetkili ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevine getirildi.
Kahvaltıyı 25 TV kamerası eşliğinde yapan Bay Derviş, tenis maçlarını ise 50 basın mensubu refakatinde oynamaya başladı.

KURTARICI
DİYE GELDİ
Türkiye ekonomisinin gerçekleri ile hiç yüz yüze gelmemiş, bürokrasiyi tanımamış, muhtemelen Florya'yı Florida diye algılayan Bay Derviş, aldığı talimatları yasalaştırmak için gerektiğinde bakanları azlettirmesini becerdi. Halkın yararına olmayan, tersine halkı perişan eden yasalarına karşı çıkan iktidar milletvekillerini kara listelere aldırmayı başardı.
Sonunda beceremeyince de, kendisini bakan yapan Ecevit, Yılmaz ve Bahçeli' yi arkadan hançerleyerek hükümeti yıktı. Bu yetmemiş gibi, İsmail Cem ve Hüsamettin Özkan ile kurduğu YTP'yi yüz üstü bırakarak, partinin bugünkü sonunu hazırladı.
CHP'de, kendisini milletvekili seçtiren Deniz Baykal'a baş kaldırdı.
Belli aralıklarla Takvim'de yazdığım yazılarla Derviş'in nerede olduğunu, bir İstanbullu olarak vekilimi aradığımı yazsam da kendisine ulaşamadım.
Ancak dün, Bay Derviş'ten, Fransa'dan cevap geldi. Bay Derviş, Fransa'nın en ünlü Le Monde gazetesinin 18 Ekim tarihli mülakatında, bakın Türkiye için neler söylüyor.
Gazeteci soruyor: Türkiye ile Avrupa arasında, en dikenli konu 'ERMENİ SOYKIRIMI' tartışılıyor. Sayın Derviş, siz buna katılıyor musunuz?

'ERMENİ
KATLİAMI' DEDİ
Bay Derviş'in dehşet verici cevabı ise: Bu fırsattan faydalanıp 1. Dünya Savaşı sırasında meydana gelen ERMENİ KATLİAMI'ndan derin bir acı duyduğumu söylemek isterim. Bu acıları tanımak ve üzüntüleri ifade etmek gerekir.
Bakınız gazeteci bile 'Ermeni katliamı' diye değil, 'SOYKIRIM' diye soruyor. TBMM'nin bir üyesi olan İstanbul Milletvekili Kemal Derviş, 'ERMENİ KATLİAMI' diye cevap veriyor. Soykırım ile katliam çok farklı kelimelerdir. Bay Derviş'in lisan bilgisi de bu iki kelime arasındaki farkı bilecek derecededir.
Avrupalı'nın bile sorarken daha münasip bir lisanla sorduğu Ermeni soykırımı konusunda; TBMM üyesi Kemal Derviş, pervasızca ERMENİ KATLİAMI'nı kabul edip, derin bir acı duyduğunu ifade ediyor.
Hala Kemal Derviş'i tanımayan bazı işadamlarımız da , AB müzakerelerinde Türkiye'yi temsil edecek kişinin Kemal Derviş olmasını öneriyor. Eğer Kemal Derviş müzakereci olarak görevlendirilirse, bilin ki AB' ye girmek mümkün olmayacaktır. Dünyada bile kabul edilmeyen Ermeni soykırımı iddialarından 'Ermeni katliamı' diye bahsedebilen TBMM üyesi Kemal Derviş'ten başka ne beklenir? TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan beklenen, Kemal Derviş'in ilk katılacağı oturumda bunun hesabını sorup, kullandığı kelimeleri geri almasını sağlamak olmalıdır. Gerçi Bay Derviş'in, hiçbir mazereti olmadığı halde Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumlarına katılmadığı da bilinen bir gerçek. Merak ediyorum, TBMM, yurt dışında gezerek oturumlarına katılmadığı Bay Derviş'e ne zaman Meclis içtüzüğünü uygulayacak ve üyeliğini düşürüp, kendisini geldiği yere gönderecektir?




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Taksitle halka arzOtomatiğe bağlandı
Memur zammı davalıkCarrefourSA'da fiyatlar dondu
'Cari açık hala risk unsuru'Ziraat'te kuyruklar uzadı
BDDK: Yapı Kredi'de satış...'Kimsenin hakkı kalmaz'
İletişimde yeni açılımlar'Türkiye hak ettiğini alamıyor'
Hazine % 21 faizle borçlandıGündeliklere yüzde 20 zam
PAPATYA
Büyük Büyük göğüs güzel ama...
Göğüslerin büyük olması genellikle hayranlıkla anılsa da, taşıyan...
Dengeli beslenin
Bebeğinizin beyninde neler...
Emzirmemenin özrü yok
Boyun bakımı
B1 vitamini-Thiamin
Kadınların beklentileri
AKTÜEL
Evlat Evlat değil canavar
Rusya'da, zayıf not aldığı için babasından dayak yiyen 13 yaşındaki...
Peru'nun kurtuluş umudu
Haydutun feci sonu
Tenisçiler isyan etti
Yeni süpermen kim?
Bağdat'ta kanlı gün
Kaplanları kuş gribi vurdu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 7 C
IZMİR - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 10 C
ANTALYA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 17 C
ADANA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,551 D:% 0.97
DOLAR S: 1,481,000 D:% -0.13
EURO S: 1,851,000 D:% -0.11
MAGAZİN
SPOR
GÜNE BAKIŞ
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu