Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 08 Eylül 2004

Vatandaş Yazıyor



'MYO mezunlarına iş kapıları neden kapalı?'

Bizler, 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarıyız. Kamuya alınacak işçilik için bile müracat edemiyoruz. İşçi Bulma Kurumu'na verilen ilanlarda, ya lise mezunu ya da "Fakülte mezunu aranıyor" deniliyor. Bizim müracatımız kesinlikle kabul edilmiyor. Hem "Eğitimde çıta yükselmeli" diyorlar, hem de 2 yıl fazla okuduğumuz için kabul etmiyorlar. Suçumuz 2 yıl fazla okumak mı? Ne üniversite mezunu ne de lise mezunu kabul ediliyoruz.

'KEŞKE LİSE MEZUNU OLSAYDIM'
Bir iş için İşçi Bulma Kurumu'na müracaat ettim. Ah keşke lise mezunu olsaydım. Uzun zamandır istediğim bir işti. Ancak, meslek yüksek okulu mezunu olduğum için bu işe giremedim. 2 yıl, hatta 3 (hazırlık) fazla okuduğum için kabul etmediler. Bunlar çok saçma. Bizler bu vatanın evlatları değil miyiz? Hiç olmazsa "Asgari lise mezunu" desinler de bizler de müracaat edebilelim. Belki derece olarak işçi derecesi diye düşünülüyor. Fakat bizler fakülte mezunu değiliz ki. Biz de lise mezununun derecesi neyse aynı şekilde başlamaya razıyız. İlgililerin artık bizi gözardı etmemelerini ve sesimizi duymalarını istiyoruz. (Tolga Karan)

'TEHLİKELİ YOLCULUK'

AVCILAR'da oturuyorum. İşe gidip gelirken, Esenyurt-Topkapı Hattı'nda çalışan minibüsleri kullanıyorum. Ancak bu minibüslere her bindiğimde kriz geçiriyorum. Sevgili şöför arkadaşlarım. Sizde hiç insaf yok mu? 3 kuruş fazla kazanayım diye insanları üst üste bindirmeye hakkınız var mı? Tabii ki yok. Zaten yaşam şartları belimizi bükmüş durumda. Bir de hayatımızı riske atan minibüs şoförleriyle uğraşıyoruz. Yetkililerin yolcu minibüslerini sık sık denetlemelerini ve yolcu sayısının belirli bir sınıra indirilmesini istiyoruz. (İsmi saklı)

Emeklinin ilaç isyanı

Ben 66 yaşında bir SSK emeklisiyim. Tüm milletvekillerine sesleniyorum. Bizim ilaç sorunumuz ne zaman çözülecek. Hastane kapılarında sürünüyoruz. Bir komşum Bağ-Kur'lu olduğu için serbest eczanelerden de ilaç alıyor. Biz alamıyoruz. Biz de devlete 28 yıl prim ödedik. SSK'nın ilaç işkencesi ne zaman sona erecek? Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizim sorunumuzu çözeceğini söylemişti. Bu sözler nerede kaldı? Tüm yetkililere sesleniyorum. Biz yaşlıları ölüme terk etmeyin lütfen. (Kıymet Nergis)

DERE ISLAH EDİLİYOR...

KÖŞEMİZE gelen şikayetlerin yanı sıra sevindirici haberler de alıyoruz. Bu haberlerden biri de İstanbul Bahçelievler sakinlerini yakından ilgilendiriyor. Bahçelievler'in en büyük sorunu olan Tavukçu Deresi sorunu çözülüyor. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler'in temel sorunlarından en önemlisi olan Tavukçu Deresi'nin ıslah çalışmalarını başlattı. Böylelikle; Bahçelievler'de sel, su, yağmur korkusu yaşanmayacak.

'Evlerimiz yıkılacak mı?'

Yıllardır Beykoz'da, özellikle tapusuz evlerin olduğu belirli mahallelerde "Yol geçecek", "Satılacak" dedikodusu sürüp gidiyor. Bilhassa şu sıralar bu çok yoğunlaştı. Evlerimiz yıkılacak, mahallemiz satılacak korkusuyla yaşamaktan bıktık usandık. Kafamıza takmaktan, geceleri uyuyamaz olduk. Biri bize çıksın yüreklilikle desin ki, "Evlerinizi satacağız". Bizler de önlemimizi alalım. Bence Beykoz'da yalı duvarlarından daha önemli şeyler var. Deniz seyretmek isteyen insanlar sahili sabaha kadar seyretsin, bizler tapu istiyoruz. Tokatköy'e tapular verildi. Orası Beykoz değil mi? Orası SİT alanı değil mi? 40 yıllık komşularımız var. Bu evler nasıl yıkılır, buralar satılacakmış. Evlerimiz bizlere satılsın. Bizler insan değil miyiz? Yetkililerden yardım bekliyoruz. (İsmi saklı)


Hazırlayan: Esra Boğazlıyan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
1 kişi daha kaldıEvladının uğruna canını verdi
Liseli gencin aşk intiharıYürek yakan tesadüf
Acılı eşin isyanıNikahtan önce Evlilik Okulu
Havuzda yelken kursuSerin günler başladı
Hatalı sollama: 8 ölü!8 canlı bomba İstanbul'da
5 dakikada kimlikTopkapı Sarayı rekor kırdı
Kameralı fırın1001 aileye bedava kombi
Bir el de siz uzatınGüne BAKIŞ
Güne BAKIŞ.Alt Yazı.
Alt Yazı...
EKONOMİ
Destek Destek yağıyor
İlk kez TAKVİM'in gündeme getirdiği Vergi Reformu, iş dünyasında...
Borsa zirvede
Koç'tan, 6 aylık kar açıklaması
'Türkiye'nin suyu yok!'
IMF heyeti 20 Eylül'de...
Hazine'den yüklü borç ödemesi
Dargelirliye ucuz ev
MAGAZİN
Kârlı Kârlı boşanma!
İşadamı eşi Murat Kocakaya'nın kendisini Tuğba Altıntop'la...
Mütevazı nikah
TAKVİM gelin aldı
Fazla kiloları kabusu oldu
Doğum 25 Eylül'de
Kardeşi Dikiyor
Tarih kokan mekan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 26 C,Açık 17 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 9 C
IZMİR - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 16 C
ANTALYA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 22 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 21,119 D:% 1.28
DOLAR S: 1,509,000 D:% -0.20
EURO S: 1,822,000 D:% -0.16
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.