Tabaklardaki çatlaklar YEMEK takımınızdaki tabakların çatlaklar sebebiyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız, çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacaktır. Aynı işlemi, tüm porselen eşyalarınız için deneyebilirsiniz.
Gevrek patatesler için PATATES kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, önce patatesleri una bulayın. Sonra kızartma tavasına atın. Patates pürenize de değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar Hindistan cevizi ilave edin. Tadının çok değiştiğini farkedeceksiniz.
Ütünüz leke bırakıyorsa ÜTÜ yaparken zaman zaman tabanı yapışır ya da leke tutar. Fakat ütünüzün altını tuz ve sirkeyle silerseniz, leke tutmasını ve ütülediğiniz çamaşıra yapışmasını önlemiş olursunuz. Tabii bu silme işlemini, ütü soğukken yapmanız ve sildikten sonra bir süre bekletmeniz gerekiyor.