Kabak Terin HAZIRLANIŞI Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin, suyunu bırakması için bir süzgece alın. Kalın dipli bir tencerede yağı eritin ve unu ekleyip kavurun. Daha sonra soğuk sütü ilave edin, orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın. Soğuduktan sonra içine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın. Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın. Beşamel sosun içerisine karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yağladığınız kek kalıbına aktarın. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında, 180 derece 40 dakika pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet orta boy kabak * 4 adet yumurta *50 gr light tereyağ * 75 gr un *Yarım litre light süt * Yarım çay kaşığı tuz *Karabiber
*** Elmalı Pasta HAZIRLANIŞI Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin. Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın. Soyduğunuz elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya ve toz şekeri ilave edin. Önceden ısıtılmış sıcak fırında, 20 dakika pişirin. Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit olarak dökün. 20-25 dakika daha fırında pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet büyük boy elma * Yarım fincan un *Yarım fincan toz şeker * 1 çay kaşığı tarçın *3 çorba kaşığı yoğurt * 1 Paket kabartma tozu *1 Paket vanilya * 1 adet yumurta * Bir tutam tuz
*** Patates Dolması HAZIRLANIŞI Patatesleri yıkayın, fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın, tuz ve karabiber ilave edin. Bir kabın içerisinde ince ince doğranmış maydanoz ve kaşar peyniri ile karıştırın. Patatesleri fırından çıkartın. Biraz soğuduktan sonra üst kısmından küçük bir kapak açarak bir kaşık yardımı ile içini boşaltın, patates içini domatesli karışıma ilave edin, iyice karıştırın. Patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayın.
*** MUTFAK TEHBERİ ZENCEFİLLİ HARDAL SOSU Malzemesi: *2 çorba kaşığı hardal * 150 gr yoğurt * 1 tatlı kaşığı zencefil * 1 limon * Tuz, karabiber Kabuğunu ince ince kıydığınız limonları, zencefil ve hardalla karıştırın. Yoğurtla birlikte limon suyunu ekleyip çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
TON BALIKLI SOS Malzemesi: *1 kutu ton balığı * 4 adet ançuez filetosu * 1 limonun suyu * 250 gr düşük kalorili mayonez Derin bir kabın içinde ton balığı, zeytinyağı, limon suyu ve mayonezi mikserle iyice karıştırın. Sosu, söğüş etlerin yanında servis yapabilirsiniz.