Çay: İçerdiği 'polifenolik öğeler' kanser ve kalp-damar riskini azaltıyor. (Bu etki daha çok yeşil çay tüketimiyle ilgili)
Şarap ve üzüm: Kırmızı şarapta yüksek miktarlarda bulunan 'fenolik gruplar'ın kötü kolesterole karşı etkili olduğu bulundu.
Yulaf: Araştırmalarla yulaf ürünlerinin kötü kolesterolü düşürüp koroner kalp hastalığı riskini azalttığı ortaya kondu. Soğan, pırasa ve elma, kalp hastalıkları riskinin azalmasını sağlıyor.
Balık ve balıkyağı: Balık yağında bulunan Omega-3 yağ asitlerinin, kanser, kalp-damar hastalıkları, kolesterol, yüksek tansiyona karşı olumlu rolü var.
Süt ürünleri: Önemli bir besin öğesi olan kalsiyumu içermesi nedeniyle osteoporozis ve muhtemelen bağırsak kanserini önlemede etkili.
Sığır eti: Kanseri önleyici olarak bilinen 'konjuge linoleik asit' bazı besinlerde doğal olarak var. En çok sığır, kuzu eti ve süt ürünlerinde bulunuyor.
Soya fasulyesi: Kalp-damar hastalığı, kanser ve osteoporoz gibi hastalıklardan korunmada ve tedavisinde, menopoz sonrası şikayetleri azaltmada etkili olduğu öne sürülüyor.