Brokoli, lahana, Brüksel lahanası: Akciğer, mide ve kolon kanserlerini önlemede etkililer. Kanseri önleyici etkileri yüksek miktarda içerdikleri 'glikosinolat' adlı maddeye bağlanıyor.
Havuç: Kanser riskini azaltıyor.
Domates: Likopen yönünden zengin olan domates, göğüs, sindirim sistemi, mesane ve akciğer kanseri riskini azaltıyor.
Fındık: Kolesterolün yükselmesini önlüyor ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Bu etkiyi içeriğindeki 'oleik asit' sağlıyor. E vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengin olan fındık, kan basıncının düzenlenmesinde rol oynuyor ve kemik gelişimine katkısı var. Fazla alındığında ise şişmanlığa neden oluyor.
Keten tohumu: Total kolesterolü ve kalp-damar hastalık riskini azaltıyor.
Meyan kökü: Bileşiminde bulunan 'glikozidler' alerjiyi ve iltihabı önleyen bir etkiye sahip.
Sarımsak: Kanserden koruyucu etkisi, içerdiği kükürtlü bileşiklerden kaynaklanıyor. Kalp-damar hastalığına karşı, kan yağlarının ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkili olduğu belirtiliyor.