Hazırlanışı Havuç ve patatesleri, minik küpler halinde doğrayarak yumuşayana kadar suda haşlayın. Minik doğranmış sivri biber ve erişteyi ekleyip, bir süre daha kaynatın. Ayrı bir kapta, zeytinyağı ile küp doğranmış kuru soğanı sarartın. Unu ilave edip, biraz kavurun. Rendelediğiniz domatesi ekleyin ve bir süre daha kavurun. Son olarak, naneyi haşlanan sebzelere katın ve tuzunu ayarlayın.
Malzemeler (6 kişilik) * 2 adet havuç, 2 patates * Yarım su bardağı erişte * 2 adet domates * 3 adet sivri biber * 1adet orta boy soğan * 1 çorba kaşığı (tepeleme) un * 2 çorba kaşığı kuru nane * 1 kahve fincanı zeytinyağı
Pratik Döner
Hazırlanışı Önce kıymanın içine soğanı rendeleyin, tuzun yarısını, kimyonu, karabiberi koyup yoğurun. Sonra biftekleri tuzun diğer yarısı ile tuzlayın ve yan yana sıralayın (bir kare olacak şekilde). Üzerine yoğurmuş olduğunuz kıymayı ince bir şekilde yayın ve rulo yapın. Yağlı veya alüminyum kağıda sarıp, buzlukta dondurun. Pişireceğiniz zaman, 5 dakika öncesinden buzluktan çıkartıp keskin bir bıçakla ince olarak kesin (Döner eti gibi küçük parçalar halinde). Tavada tereyağını eritin, içine kesilmiş etleri atıp harlı ateşte pişirin.
Malzemeler (6 kişilik) * 4 parça dövülmüş biftek * 250 gr kıyma * 1 adet soğan * 1.5 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tereyağı