Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 20 Temmuz 2004

Vatandaş Yazıyor



'3 ay sonraya ultrason randevusu verilir mi?'
Geçtiğimiz günlerde, rahatsızlanarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin dahiliye servisine gittim. Muayene olduktan sonra doktor, gerekli tetkiklerin yapılması gerektiğini, hastalığımın teşhisini o zaman koyabileceğini söyledi. Ultrason çektirip tekrar kendisine görünmemi belirtti. Ultrason için randevu almaya gittiğimde, bana Ekim ayının 26'sına randevu verdiler. Daha erken bir tarihte ultrason çektirmek istediğimi söylediğimde 'Yer yok. Beklemek zorundasınız. Sırada yüzlerce kişi var' dediler. O kadar hastayım ki ayakta duracak halim bile yok.

'YA HASTALIĞIM İLERLERSE?'
Özel bir hastaneye gidip ultrason çektirecek maddi gücüm de olmadığı için çaresiz ultrason çektirmek için 3 ay beklemek zorundayım. Zaten yetim maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Özel bir hastaneye gidip tetkiklerimi yaptıramam. Hani hastalar artık mağdur edilmeyecekti? Bana 3 ay sonrasına ultrason randevusu veriyorlar. Benimle aynı durumda olan birçok kişi var. Ya o tarihe kadar hastalığım ilerlerse? Bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden yardım bekliyorum. (Saniye İrebül)

ÇAPA'DAKİ OTOPARK SORUNU
BİR yakınımı, Çapa Tıp Fakültesi'ne götürdüm. Hastayı özel aracımla hastaneye bırakıp çıktım. Ancak benden, hastaneye giriş-çıkış parası olarak 5 milyon lira aldılar. Hastanenin içinde 2 dakika bile kalmadım. Bu uygulama son derece haksız ve yersiz. Bu rakam çok yüksek. Özel otoparklar bile bu kadar ücret almıyor. Yetkililerin bu konuda daha hassas olmaları ve hastaneye giriş-çıkış ücretlerinde düzenleme yapmaları gerekiyor. (Cihan Yazıcı)

'Otobüs durağa gelmiyor'
Yıldırım Mahallesi'nde oturuyorum. 2 haftadır pazar günleri 32A Cevatpaşa- Beyazıt otobüsü gelmiyor. Geçen hafta 1 saatten fazla bekledim gelmedi, bu hafta ise tam 2 saat durakta beklememe rağmen otobüs gelmedi. Zaten 3 otobüsümüz var. İkisini Cevatpaşa'da oturan Topkapı garaj şefi, piknikçileri almaya göndermiş. Geriye tek otobüs kaldı, o da gelmiyor. Zeytinburnu ya da Kocamustafapaşa'da onlarca otobüs var. Neden onların arabası pikniğe gönderilmiyor? Bu da yetmiyormuş gibi bir de Karadeniz Mahallesi'ne giden otobüsün yolunu değiştirdiler. Yolcular mağdur oluyor. Tüm bu sorunlarımızın düzeltilmesini ve ulaşımımızın rahatlatılmasını istiyoruz. (İsmi saklı)

SSK'da vizite çilesi
Çalışan bir SSK'lıyım. Hafta sonu rahatsızlanınca vizite kağıdı alamadığımız için, SSK hastanelerinde parayla tedavi oluyoruz. Bizim primlerimiz aylık olarak yatıyor, vizite kağıtlarının da aylık olarak düzenlenmesini istiyorum. Bu yapılamıyorsa bile hafta sonları bizi mağdur etmeyecek bir çözüm yolu mutlaka bulunmalı. Sağlık karnemizle muayene olabilmeliyiz. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. (Mağdur bir SSK'lı)

'Hız tutkunlarına ceza yok'
Bağdat Caddesi'nde oturuyorum. Yoğun trafiğe rağmen aşırı sürat yapılıyor. Özellikle gençler, bu caddeyi ralli pisti gibi kullanıyor. Yıllardır bu nedenle birçok ölümlü kaza meydana geldi. Ancak hiçbir önlem alınmıyor. Cadde boyunca bir tane bile trafik ekibi yok. Aşırı sürat yaparak herkesin canını tehlikeye atanları durduran, ceza yazan bir yetkili bulunmuyor. Gerekli önlemler alınmazsa bu kazaların önüne nasıl geçilecek? (G.K)

İyi şeyler de var
*ORTOPEDİK engelli bir gencim. İstanbul il Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Esenler Sağlık Ocağı'nda çalışmaktayım. Yetkililere, engelli personele çok yardımcı oldukları ve her türlü sorunumuzu çözdükleri için teşekkür ediyorum. (Yiğit Ali Bayram)


Hazırlayan: Esra Boğazlıyan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Magandaya 36 yılTopu için ölüyordu
İyilik yaptı dayak yediÇeteyi çökertti
Göğsümüzü kabarttıArabadan traktör yaptı
Macar dansçılar büyüledi'Allahım ben ne yaptım'
Fidyecilere şok operasyon102 milyar lira devretti
Eski MİT'çi Meral serbest kaldıSuç rekoru İstanbul'da
Günün ÖyküsüFrengiden ölmüş
Zeka küpü miniklerGüne BAKIŞ
Alt yazıGüne BAKIŞ.
EKONOMİ
Faiz Faiz %7 olmalı'
Bakan Unakıtan, reel faizlerin yüzde 15 seviyesinde kaldığını...
Korkutan fatura
Trende Türkiye fuarı!
Telsim'e yabancılar talip!
'Cömert' bereket getirecek!
Ekmeğe sabit gram
Garanti elektrik işine giriyor
YAŞAM
Yakıştı Yakıştı mı Nez?
Daha önce Aşkın Nur Yengi'nin sevgilisini elinden alan seksi şarkıcı,...
Aşka tercüman oldum
Özcan'ı mest etti!
Aslan Çağla'nın Peşinde
Yalnız güzel
Formunu koruyor...
Tuba-Cem kafaları karıştırdı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 18 C
ANKARA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 9 C
IZMİR - Par. Bul. 35 C,Açık 19 C
ANTALYA - Par. Bul. 29 C,Açık 19 C
ADANA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,945 D:% -1.11
DOLAR S: 1,430,000 D:% -0.07
EURO S: 1,774,000 D:% -0.23
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.