Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 08 Haziran 2004

Vatandaş Yazıyor



Emeklinin işitme cihazı yenilenmiyor
SSK emeklisiyim. 16 yaşında işitme engelli bir oğlum var. Mayıs 1999'da SSK kanalı ile işitme cihazı aldık. Aldığım emekli maaşı ile zaten geçinmekte bile güçlük çekerken 5 sene içinde cihaza 5 katı tamir parası verdim ve halen cihazın biri arızalı. Rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören oğlum, yaklaşık 4-5 aydır tek bir cihaz kullanmakta ve bu yüzden daha fazla öğrenim zorluğu çekmekte, işitme kaybında da gerileme görülmektedir.
'GELECEĞİ SÖZ KONUSU'
Oğlumun daha fazla zorluk çekmemesi için yeniden cihaz almak için girişimde bulundum. Fakat SSK emeklisi olduğum için 7 yılda bir cihaz almayı hak ettiğimi öğrendim. Benim cihazı aldığım tarihten bu güne kadar ise henüz 5 yıl geçmiş. Oysa, Emekli Sandığı çalışan ve emeklisi 5 yılda bir, SSK çalışanı da 5 yılda bir cihaz almaya hak kazanıyormuş. Biz ikinci sınıf vatandaşlar olan SSK emeklileri ise 7 yılda bir cihaz almaya hak kazanıyor. Verilen işitme cihazlarının sağlıklı bir şekilde kullanma ömrü ne kadar ise herkese aynı şartlarda hak tanınması gerekli değil mi? Engelli bir çocuğun geleceğinin, anlamsız kurallar ile engellenmekte olduğunu kimse fark etmiyor. (Sedat Sevinç-İzmit)

'EKMEĞİMİZE GÖZ DİKMEYİN'
İSTANBUL'da ekmek fiyatları farklılık gösteriyor. Bazı yerlerde ikisi bir arada satılan ekmeklerin fiyatı 500 bin lira, bazı yerlerde 400 bin lira. Ucuz olduğunu sandığımız ekmekleri kontrol ettiğimizde eksik gramajlı olduğunu gördük. Hem halk kandırılıp haksız kazanç sağlanıyor, hem de yasalara aykırı işler yapılıyor. Yetkililerden bu duruma ilgi göstermesini istiyoruz. (Sumru Öztürk)

Polislerin maaş isyanı
MİLLİ Eğitim'de öğretmenlere kariyer sistemi getirildi. Öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen gibi kariyer sınıfı kurularak her üst sınıfa geçişte maaş artışı yapılacak. Bu sistem, askeriyede de uygulanıyor. Ancak biz polisler için neden bu sistem uygulanmıyor? Her 5 yılda bir rütbe alıyoruz. Fakat bu rütbe maaşımıza yansımıyor. Bizler de kariyer sistemi ve maaş artışı istiyoruz. Yetkililer sesimizi duysunlar artık. (Bir grup polis memuru)

ECZACI TAYİNLERİ YAPILDI
GEÇTİĞİMİZ günlerde, bir okurumun Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışacak eczacılarla ilgili sorusunu dile getirmiştim. Bu yazı üzerine Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi. Aynen aktarıyorum: "Eczacı alımı hakkındaki ayrıntılar 28.04.2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı internet sitesinde ilan edilmiştir. 21.05.2004 tarihinde çekilen kura ile 67 eczacının ilan edilen kurumlara yerleştirilmesi yapılmıştır.

'Trafik terörü bitsin'
İSTANBUL caddeleri, ralli pistine döndü. Ara sokaklarda, E-5 Karayolu'nda araba yarışları yapılıyor. Yüzlerce kişinin hayatı tehlikeye atılıyor. Kadıköy'de oturuyorum. Kaldırımda yürümeye bile korkar oldum. Çünkü her an bir aracın altında kalma riskimiz var. Artık bu trafik terörünün durdurulmasını istiyoruz. Hemen her gün ölümle sonuçlanan kazalar oluyor. Yetkililerin çok ciddi bir şekilde önlem alması şart. (Ali Rıza Sarıkuş)

İyi şeylerde var
* BAHÇELİEVLER Belediyesi, halkla belediye arasında köprü olacak Beyaz Masa hizmeti vermeye başladı. Dilek ve istekler artık bürokrasiye takılmadan yetkililere ulaşabilecek. 'Beyaz Masa' aynı zamanda Bahçelievler'in geleceğinin de şekillenmesine ışık tutacak. Bahçelievler sakinleri, isterlerse şahsen veya 4422971-72 numaralı telefonlarla ya da "beyazmasa@ bahcelievler. bel.tr adlı internet adresinden elektronik posta yoluyla dilek ve isteklerini artık çok kolay bir şekilde iletebilecekler.


Hazırlayan: Esra Boğazlıyan

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Öldüren pintilik!Cellat'ın intiharı
Katliam gibiPitbull vahşeti
TSE'nin 'S'si yokNiyazov'dan son bomba!
'Joker imam istiyoruz'Vallahi tanımıyorum
Kırgızlar'ın kültür şenliğiMucize genç evinde
3 milyona deve turuBir kiraz kadar tatlılar!
Ayral'a son vedaVenüs-Güneş buluşması
3 gün daha yağmur varTansiyona limon suyu
En güzel Temel ile Fadime...Balon Balığı şaşırttı
Meksika'da bir Türk!Yargıtay'daki köstebek aranıyor
Huzur ile sağlık zeka ve...Hamile kadınların çilesi
Mısır'dan füze sitemi!..Günün Öyküsü
Güne BAKIŞGüneBAKIŞ..
GüneBAKIŞ...GüneBAKIŞ....
EKONOMİ
Özelleştirme Özelleştirme kavgası
Türkiye'nin önünü tıkayan bürokrasi birkez daha hortladı. Şimdi de...
CaySA geliyor
Denizin dibinde bir bakan!
'Kolay kolay sarsılmayız'
İşadamlarından yatırım sözü
Bölgesel ücret belirlensin
FB'ye 5 ayda 9.4 trilyon...
YAŞAM
Aslı Aslı pavyona düştü!
atv'nin ünlü dizilerinden Avrupa Yakası, bu hafta en iddialı...
Çocuklarından bile utanmıyor!
Yüreğim galip geldi
Cem, Smart hediye etti
Leman da poşulandı
Metroseksüellere çattı!
Sevgilisinin imajıyla...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 22 C,Açık 15 C
ANKARA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 12 C
IZMİR - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 12 C
ANTALYA - Açık 28 C,Açık 17 C
ADANA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 17,604 D:% -2.31
DOLAR S: 1,483,000 D:% 0.34
EURO S: 1,820,000 D:% 0.06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.